DOLAR 34,2469 0.37%
GBP 44,6963 0.63%
EURO 37,2302 0.45%
ALTIN 2.988,881,19
BIST 8.860,43-1,58%
BITCOIN 23281741.99601%
ETH 897201.19532%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

İnsan odaklı liderlik anlayışı

İnsan odaklı liderlik anlayışı

26/07/2024 16:16

Medya ajansı olarak yola çıkan Next Group, 25 yıllık süreçte gemi işletmeciliğinden inşaata, online satıştan sosyal projelere kadar uzanan geniş bir yelpazede faaliyet gösteren bir gruba dönüştü. Uzun vadeli iş birliklerine ve sürekli gelişime dayalı bir iş modeli benimseyen Next Group, bugün Avrupa’nın önde gelen şirketleriyle çalışmakta. Bu röportajımızda Next Group CEO’su Remzi Mezıroğlu ile Next Group’un başarı hikayesini, farklı sektörlerde gerçekleştirdiği yatırımları ve sosyal sorumluluk anlayışını konuştuk.

“ Çeyrek asırlık bir şirket ünvanına ulaşan Next Group’un kuruluşu Next Media ile başladı” diyor Next Group CEO’su Remzi Mezıroğlu ve ekliyor; “Avrupa’da yayın yapan Türk kanalları açısından 2000’li yıllar gelişim zamanıydı. Aktif gazetecilik yaptığım sırada, İstanbul merkezli Türk televizyon kanalları ile Avrupa’da yaşayan Türkler ve şirketler arasında aracı görevi görecek ajans eksikliğini gördüm. Sonrasında Medya satın alma, medya planlama ve prodüksiyon hizmetleri vermek üzere Next Medya’yı kurdum. Şirketimizin ilk sloganı ‘Doğruların Buluştuğu Adres’ oldu. Başarı için tek doğruyu yapmak artık yetmiyordu. Birçok doğruyu bir araya getirerek müşteriye de doğru ve şeffaf bir şekilde sunmak gerekiyordu. Bizler de kalıcı başarı için birçok doğruyu bir araya getirmeyi tercih ettik. Avrupa’da aile şirketleri olarak kurulan Türk kökenli şirketlerin en büyük sorunlarından biri de kurumsallaşma ve marketing alanında yapılacak yatırımların organize edilmesiydi. Bu eksikliği en başta gördüğüm için buna yönelik eğitimlerimi artırarak, danışmanlık yapabilecek düzeyde marketing, finans ve şirket hukuku üzerinde eğitimler ve seminerle alarak kendime yatırım yapmaya çalıştım. Hâla da yatırım yapmaya devam ediyorum. İnsanın kendine yaptığı yatırım son nefese kadar devam etmelidir.”

BİZ UZUN YOLU YÜRÜMEYİ TERCİH ETTİK

Next Group’un sektördeki diğer medya ajanslarından farkının şirketlere sunduğu özel pazarlama ve finans danışmanlıkları olduğunu söyleyen Remzi Mezıroğlu, “Avrupa’da bizim dışımızda bu hizmeti veren hiçbir ajans olmadı. Zamanla ajans hizmeti verdiğimiz şirketlerin bir parçası, bir bölümü haline geldik. Bazı şirketlerin pazarlama departmanı gibi veya finans departmanı gibi çalışmaya başladık. Bu durum da bize Avrupa’nın önde gelen şirketleriyle uzun süreli iş birlikleri yapmamızı sağladı. Bugün geriye baktığımda ajansın kuruluşundan bu yana beraber çalıştığımız aynı firmaları görmekten çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Babalarıyla başladık, oğullarıyla devam ediyoruz. Ajans hizmeti, pazarlama danışmanlığı uzun süreli işlerdir, kısa vadede kalıcı başarılar elde etmek zordur. Bizler de uzun yolu yürümeyi tercih ettik” dedi.

GRUBUN AMİRAL GEMİSİ: GLORY SHIPPING

Farklı alanlarda da işlerini büyütmek için çeşitli çalışmalarda bulunduğunu söyleyen Remzi Mezıroğlu, “Yaklaşık 10 yıl önce artan globalleşme ve dijitalleşme neticesinde medya alanında hizmet veren şirketimizi partnerlik ve ortaklıklarla farklı alanlarda yatırım yapma kararı aldık. İlk önce Paris merkezli uluslararası bir dijital ajansla müşterilerimize dijital alanda hizmetler sunmaya başladık. Daha sonra finans danışmanlığını yaptığımız Hollanda merkezli bir denizcilik şirketi ile gemi işletmeciliği alanında çalışacak olan Glory Shipping’i kurduk. Hollanda merkezli kurulan şirket bugün Next Group’un amiral gemisi konumundadır” dedi. Almanya’da artan konut ihtiyacının kendileri için yeni fırsatlar doğurduğunu dile getiren Remzi Mezıroğlu, “İnşaat sektöründe uzun yıllar çalışan bir grup ile beraber Next BAU’yu kurarak, sıfırdan inşaat yapmaya başladık. Dijitalleşen dünyada artan online ticaret rakamları bizler için de yeni fırsatlar getiriyordu. İş potansiyeli gördüğümüz her alana yatırım yapmaktayız. Pandemi öncesi de kişiye özel gümüş takılar üretmek ve satmak üzere Next Dijital’i kurarak kendi markası adı altında online satış sitesi kurduk. Yıllık cirosu 5 milyon üzerinde olan ve kişiye özel gümüş takılar sunan satış platformumuzu büyütmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

BİRÇOK SOSYAL PROJEYE KATKIDA BULUNUYORUZ

Her geçen yıl büyümesini sürdüren Next Group, alanında dürüst, etik değerlere bağlı ve insani değerleri işinin merkezine koymuş bir anlayışı benimseyerek sürekli kendini geliştiren ve hizmet verdiği şirketlerin mutluluğunu önemseyen bir firma olarak çalışmak ve tanınmak istemektedir. Dünyada uzun süre var olmuş firmalar toplumun evrensel etik değerlerinin yaşaması için sorumluluk almış firmalardır. Bunu kendisine en önemli prensip edinen Next Group bugün birçok sosyal projeye katkılar sunmaktadır. Grubumuzun temel felsefesi insan merkezli çalışmayı hayatın merkezine koymak ve şirketleri ya da kurumları değil, insanı kutsal görerek çalışmalarını yapmaktır.

En az 10 karakter gerekli