Üçüncü Binyıl Akademi, teori ve pratiği bir araya getirdiği Ar-Ge Laboratuvarını açtı. 10 Adet Endüstriyel CNC Makinesi ve 11 Adet Robottan oluşan laboratuvar ile mühendislik eğitimlerinde program ve makine başında öğrenilen operatörlük eğitimi Üçüncü Binyıl Akademi’nin Kadıköy’deki Ar-Ge Laboratuvarı’nda bir araya geldi. Laboratuvar 9 Eylül Pazartesi günü yapılan törenle hizmete açıldı.
Üçüncü Binyıl Akademi, mühendislik eğitimlerinde ve ileri teknolojilerde çığır açacak yeni Ar-Ge Laboratuvarının açılışını yaptı. 10 adet endüstriyel CNC makinesi ve 11 adet robot ile donatılmış laboratuvar inovasyonun sınırlarını zorlamayı hedefliyor. Laboratuvarın ana amacı mühendislik eğitimlerinde hiç yapılmamış şekilde; program ve makine başında öğrenilen operatörlük eğitimini bir araya getirmek. Alanının en iyisi olan eğitmenlerle verilen eğitim sonrası öğrencilere uluslararası geçerliliği olan sertifika verilecek.
Üçüncü Binyıl Akademi Kurucu Müdürü Murat Üstüntaş, “Amacımız, mühendislik eğitimlerinde operatörlük eğitimini program ve makine başında öğrenme ile birleştirerek, öğrencilere eşsiz bir deneyim sunmak.Aynı zamanda, ileri teknolojilerde araştırma ve geliştirme çalışmalarına ev sahipliği yaparak, geleceğin projelerini bugünden şekillendiriyoruz. Bu kapsamda Ar-Ge Laboratuvarımızda,100’e yakın makine, yazılım, mekatronik, mimarlık ve inşaat mühendisliği alanlarında yetkin mühendis ve teknik danışmanlardan oluşan bir kadromuz var” dedi.
Laboratuvar, plastik enjeksiyon makinesi, CNC freze, CNC torna, CNC dalma erezyon, CNC tel erezyon, CNC lazer, CNC abkant makineleri ve 3D yazıcılar gibi çeşitli ileri teknoloji ekipmanları ile donatıldı. Bu ekipmanlar sayesinde öğrenciler, Solidworks, Siemens NX, Catia, Powermill ve Solidcam gibi programlarla oluşturulan tasarımları üretime alarak, makine başında uygulamalı eğitim alacaklar.
Kurucu Müdür Murat Üstüntaş, “Öğrencilerimize, endüstriyel otomasyonun geleceğini şekillendiren yapay zekâ destekli karanlık fabrikalarda, üretim süreçlerini insan müdahalesine gerek kalmadan optimize etmeyi öğretiyoruz. Ayrıca, robot köpeklerimiz ve dronelarımız ile keşif, gözetleme, tehlike tespiti ve lojistik destek gibi kritik görevleri nasıl yerine getirdiğimizi ayrıntılı olarak anlatıyoruz” diye ekledi.
Laboratuvar ayrıca, 3D tarayıcılar ve İKA’lar (İnsansız Kara Araçları) ile donatılmış olup, tersine mühendislik ve otonom karar alma süreçlerini de kapsıyor. Bu sayede, öğrencilerin hem teorik hem de pratik bilgi edinerek, yetiştiğine dikkat çeken Üstüntaş, “Laboratuvarımızda, plastik enjeksiyon makinesi ile Solidworks, Siemens NX ve Catia içerisinde çizimi ve hesaplamaları tamamlanmış kalıpları üretime alıyor ve öğrencilerimize makine başında üretimin nasıl yapıldığını anlatıyoruz. CNC freze makinesi ile piyasada ileri gelen Powermill, Solidcam programlar ile oluşturulmuş CAM datalarını 2.5, 3, 4, 5 eksende nasıl üretileceğini makine başında uygulamalı olarak anlatıyoruz” dedi.
Üçüncü Binyıl Akademi’nin Ar-Ge Laboratuvarı, yaratıcılık, teknoloji ve bilimi bir araya getirerek, Türkiye’yi ve dünyayı dönüştürecek yeniliklere imza atmayı hedefliyor. Üstüntaş, “Bu laboratuvar, öğrencilerimize sadece teorik bilgi değil, aynı zamanda pratik deneyim kazandırarak, onları geleceğin mühendisleri olarak yetiştiriyor. Amacımız, ülkemizi ve dünyayı dönüştürecek projelere imza atmak” diye konuştu.
GÜNDEM KORİDORU
14 Ekim 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.