Dr. Kerem Dündar’ın sunuculuğunu üstlendiği zirvede, kadın-erkek perspektifinden iş dünyasına, sermayeye erişimden spora, jeopolitik dengelerden geleneksel yapılara, eğitimden sanata ve iklim-sürdürülebilirliğe kadar birçok alandaki önyargılar derinlemesine ele alındı. Toplumsal farkındalık ve davranış değişimi odaklı tartışmalar gün boyu sürdü.
İsviçre Basel Kantonu Eğitim, Aile ve Spor Bakanı Mustafa Atıcı, “İçerden ve Dışardan Maruz Kalınan Önyargılar” başlıklı onur konuşmasında, göçmen kimliğiyle yurt dışında maruz kaldığı zorluklara ve çok katmanlı önyargılarla mücadelenin önemine dikkat çekti.
Sosyal Fabrika Toplumsal Dönüşüm Platformu Kurucusu ve Organizasyon Lideri Münteha Adalı, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, “Sosyal Etki Zirvesi olarak iki yıldır attığımız her adımda şunu gördük: Değişim, yalnızca farkındalıkla değil; ortak akıl ve ortak hareketle mümkün” dedi. Adalı, 255’i aşkın paydaşla bir araya gelerek önyargılara karşı kolektif bir duruş sergilediklerini ve toplumsal eşitlik için somut adımlar attıklarını belirtti. Zirvenin sadece bir buluşma değil, dönüşümün sesi ve dayanışmanın gücü olduğunu vurgulayan Adalı, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ise, “Toplumsal dönüşüm, sadece bireylerin değil, kurumların ve tüm paydaşların birlikte yürüttüğü bir süreç. Eşitliği konuşmak kadar, ön yargıları tanımak ve onlarla yüzleşmek de bu sürecin önemli bir parçası” ifadelerini kullandı. Güldağ, zirvenin farklı alanlardan yüzlerce kurumun ortak akılla bir araya geldiği, çözüm üretmeye odaklı çok kıymetli bir platform sunduğunu belirtti. Güldağ, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında daha eşit, daha kapsayıcı ve daha dayanışmacı bir toplum inşa etmek için bu tür girişimlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, gazete olarak bu dönüşümün güçlü bir sesi ve destekçisi olmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.
Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, 200 paydaş hedefiyle yola çıkılan bu yolculukta, 255’ten fazla sivil toplum kuruluşu, vakıf, kurum, platform ve üniversitenin paydaşlığı ile topluma; birlikteliğin, çeşitliliğin, eşitliğin ve bir arada olmanın yaratacağı olumlu dönüşüm mesajı verildi.
Zirvede, canlı resim performansları, gün boyu süren canlı müzik ve hareket performansları programa dinamizm katarken, çocuk genç sanat tiyatro oyuncularının sahnelediği özel performans izleyicilerden büyük beğeni topladı.
255’i aşkın paydaş ve 100 sponsorun yoğun ilgisiyle gerçekleşen 2. Sosyal Etki Zirvesi, gün sonunda söz yazarı ve şarkıcı Emina Rosa’nın müzik performansıyla sona erdi.
GÜNDEM KORİDORU
20 Haziran 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.