DOLAR 34,2950 0.51%
GBP 44,7796 0.82%
EURO 37,2426 0.49%
ALTIN 2.987,421,14
BIST 8.945,20-0,63%
BITCOIN 23213051.5777%
ETH 899181.27142%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

İleri teknolojide sınırlar zorlanıyor

İleri teknolojide sınırlar zorlanıyor

Üçüncü Binyıl Akademi, mühendislik eğitimlerinde ve ileri teknolojilerde yeni atılımlar yapacağı Ar-Ge laboratuvarının açılışını gerçekleştirdi. Laboratuvarda 10 adet endüstriyel CNC makinesi ve 11 adet robot bulunuyor. Laboratuvarın ana amacı mühendislik eğitimlerinde hiç yapılmamış şekilde; program ve makine başında öğrenilen operatörlük eğitimini bir araya getirmek. Türkiye’de İş Dünyası dergisi olarak konunun detaylarını Üçüncü Binyıl Kurucu Müdürü Murat Üstüntaş ile ele aldık.

07/10/2024 16:34

İnovasyon ve mühendislik eğitiminde önemli bir kurum olan Üçüncü Binyıl Akademi, ileri teknoloji Ar-Ge laboratuvarının açılışını gerçekleştirdi. Laboratuvarda, öğrencilere teori ve pratiğin bir araya getirildiği öğrenme deneyimi sunmak hedefleniyor. Ayrıca laboratuvarda CNC makinelerinden 3D yazıcılara kadar ileri derece teknoloji ekipmanları yer alıyor. Laboratuvar hakkındaki detayları Murat Üstüntaş tüm ayrıntılarıyla anlattı. Üçüncü Bin Yıl Akademi’nin kuruluş hikayesiyle konuya giriş yapan Üstüntaş, “Genç bir mühendis olarak iş hayatına başladığım zaman Cad-Cam tasarım programları çok yaygın değildi. İlk kullanıcılarından biriyim. Sektörde bir açıklık olduğunu fark ettim. Zaten bu konular o zamanlar yeni yeni yaygınlaşıyordu. Genç bir mühendisken bu konularda bayağı iyiydim ve bunun bir ihtiyaç olduğunu gördüm. Bu ülkenin buna ihtiyacı olduğunu gördüm ve eğitimden de zevk aldığımı hissettim. Dolayısıyla bu ihtiyacı görerek 17 yıl önce böyle bir yeri kurdum” diyerek akademiyi neden kurduğunu açıkladı.

“GELECEĞİN PROJELERİNİ ŞEKİLLENDİRMEK İSTİYORUZ”

Amaçlarının mühendislik eğitimlerinde operatörlük eğitimini, makine başında öğrenme ile birleştirerek öğrencilere sunmak istediklerini vurgulayan Üstüntaş, ileri teknolojilerde Ar-Ge çalışmalarına ev sahipliği yaptıklarını ve bu sayede geleceğin projelerini bugünden şekillendirmek istediklerini dile getirdi. Akademiye öğrenci kabul süreçlerinden bahseden Üstüntaş, “Buraya 16 yaşından itibaren öğrenci kabul ediyoruz. İki aydan bir seneye kadar eğitimlerimiz var. Biz önce kişiyi eğitim danışmanlarımızla birlikte analiz ediyoruz. 14-15 kişilik bir ekip sadece kişiyi tanıyor. Nereden mezun, ne yapıyor, ne hedefliyor, seçtiği alanda altyapısı başarılı olabilecek mi, onu değerlendiriyoruz. Sonra da yönlendirme yaparak tavsiyede bulunuyoruz. Burada lise mezunları için operatörlük gibi teknik resim uzmanı gibi tasarım uzmanı gibi eğitimlerimiz mevcut. İleri düzey mühendislik eğitimlerini üniversite mezunu ya da üniversite 3’üncü, 4’üncü sınıf öğrencilerine veriyoruz. Aslında bakarsanız burada herkese yönelik eğitimler mevcut” dedi.

EĞİTİMDEN SONRA İŞ BULMA İMKÂNI ARTIYOR

Öğrencilerin aldıkları eğitimlerden sonra iş bulma imkânlarının çok fazla olduğunun altını çizen Üstüntaş, “Bizim çoğu firmayla kontağımız var. Bizi arayıp eleman istiyorlar. Öğrencilere burada iş bulma ve yönlendirmede yapıyoruz. Zaten çok kaliteli eğitim verdiğimiz için öğrenciler kendileri de iş bulabiliyor. Bunun dışında öğrencilerin bizden bazı programlarda uluslararası sertifika alma imkânları, üniversite onaylı sertifika alma imkânları, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı sertifika alma imkânları da var” diyerek akademinin öğrencilere birçok fırsat sunduğuna dikkat çekiyor.

 

En az 10 karakter gerekli