DOLAR 34,5507 0.26%
GBP 43,7857 0.36%
EURO 36,4573 0.27%
ALTIN 2.958,590,81
BIST 9.130,781,10%
BITCOIN 33685654.64321%
ETH 1080690.21199%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

İhlas Medya Grubu’nda teknoloji başrolde

İhlas Medya Grubu’nda teknoloji başrolde

26/07/2024 13:08

Dijital dünyanın gücü birçok alanda olduğu gibi artık medyanın tüm kanallarına da derinlemesine tesir etmiş durumda. Her geçen gün kendini hızlı bir biçimde yenileyen ve değiştiren bu güç karşısında alınması gereken aksiyonlar da bir o kadar hayati önem taşıyor. Çeyrek asra yaklaşan İhlas Medya Grubu’nun aldığı aksiyonları ve büyüme ivmesine yukarı yönlü hareket ettiren dijitalleşme adımlarını konuşmak üzere İhlas Medya Grubu Dijital Varlıklar Genel Müdürü Volkan Ormanlı ile bir araya geldik…

Değişen medya tüketimi ve teknolojik yeniliklere ayak uydurmak her sektörde olduğu gibi medyada da büyük önem taşıyor. Bu önemin farkına varan ve yatırımlarını bu alana yoğunlaştıran İhlas Medya Grubu, yakın bir zamanda teknolojiyi kendi üretir ve hatta dışarıya ihraç edebilir konuma ulaşacak gibi gözüküyor.

“ALTYAPIYI KENDİMİZ ÜRETİYORUZ”

Konvansiyonel dünyanın dijitale doğru ciddi bir evrimleşme içerisinde olduğunu söyleyen İhlas Medya Grubu Dijital Varlıklar Genel Müdürü Volkan Ormanlı, grubun bünyesinde bulunan tgrthaber.com.tr, turkiyegazetesi.com.tr, Türkiye Today, Mavi Kadın ve Türkiye’de İş Dünyası mecralarının dijitalleşme süreçlerini tamamen kendilerinin yönettiğini söyledi.

Ayrıca alanında deneyimli ekiplerle çalıştıklarını dile getiren Ormanlı; Türkiye Today’ı Osman Dirlik’e, Teknoloji birimini Grubun CTO’su Ahmet Temur’a ve tgrthaber. com.tr’yi İbrahim Günay’a emanet ettiklerini belirtti.

Dijital Varlıklar’ın sadece bu mecraları yöneten bir şirket olmadığına, aynı zamanda bu mecraların teknolojisini de sağlayan bir şirket olduğuna dikkat çeken Ormanlı, Dijital Varlıklar Teknoloji diye farklı bir altyapıyı da bünyelerinde bulundurduklarını ve mevcuttaki mecraların tamamının altyapısını üretir pozisyonda olduklarına dikkat çekti.

dscf0693

“KENDİ YAZILIMINI KULLANAN BİR GRUP HALİNE GELECEĞİZ”

2022 yılı itibarıyla dijital alanı ciddi yatırım yapmaya başladıklarını aktaran Volkan Ormanlı, “Öncelikle kendi mecralarımızın içerik yapılarını tüketicinin beklentisine göre şekillendirdik ve teknolojik altyapılarına bağlı olarak yatırımlara hız kazandırdık. Bir yere bağlı olarak teknoloji üretemiyorsunuz. Dolayısıyla da ürünün sahibi biz olmalıyız ki üretmiş olduğumuz içeriği tüketicinin beklentisine yönelik sunabilelim. Bunun için Dijital Varlıklar Teknoloji diye ayrı bir altyapı oluşturduk. Ciddi bir yazılımcı kadrosu ile çalışıyoruz. 1 Ocak 2025 yılı itibarıyla artık kendi yazılımımızı kullanan bir grup haline geleceğiz. Bunu şu yüzden çok önemsiyorum, bütün kaynaklarını kendi kullanan ve geliştirmesini de kendi yapan bir yapı haline gelmiş olacağız. Bu sayede kişiselleştirilmiş içerikleri kendisine daha kolay ulaştırabilir bir hale geleceğiz” dedi.

Habercilikte özgün haber konusunu çok önemsediklerini de ifade eden Ormanlı, 2024 yılı başı itibarıyla tamamen özel haber üreten bir ekip kurmaya başladıklarını ve bu sayede tüketiciyi analiz içeren içeriklerle de beslemek istediklerini söyledi.

TGRT EU’nun ardında global dünyaya şimdi de Türkiye Today ile adım atan grup, bu sayede yabancı tüketicilere de bizzat dokunmayı hedefliyor.

“CİDDİ BİR YAZILIMCI KADROSU İLE ÇALIŞIYORUZ”

Ormanlı sözlerini şöyle sürdürdü; “Öncelikle kendi mecralarımızın içerik yapılarını tüketicinin beklentisine göre şekillendirdik ve teknolojik altyapılarına bağlı olarak yatırımlara hız kazandırdık. Bir yere bağlı olarak teknoloji üretemiyorsunuz. Dolayısıyla da ürünün sahibi biz olmalıyız ki üretmiş olduğumuz içeriği tüketicinin beklentisine yönelik sunabilelim. Bunun için Dijital Varlıklar Teknoloji diye ayrı bir altyapı oluşturduk. Ciddi bir yazılımcı kadrosu ile çalışıyoruz. 1 Ocak 2025 yılı itibarıyla artık kendi yazılımımızı kullanan bir grup haline geleceğiz.”

GRUBUN EN YENİ ÜYESİ “TÜRKİYE TODAY”

Türkiye Today yatırımı ile ilgili bilgi veren Volkan Ormanlı, “Türkiye Today ile İngilizce yayın yapan mecralardan farklı olarak, sosyal medya ve akabinde de internet sitesiyle özel içerikler üreten bir yapı kurguladık. Bunu kurgularken amacımız şuydu; Türkiye’nin ticari ve ekonomi politikalarına uygun içerik üretmek, ortada duran, bağımsız habercilik yapan ve yabancı tüketicinin beklentisine yönelik içerikler üreten bir mecra yapısına ulaşmak. Bu konuyu Türkiye’de yaşayan Türkler olarak düşünmemeliyiz. Bu konuya aynı zamanda Amerika’da yaşayan bir Amerikalı ya da Kanada’da yaşayan bir Kanadalı olarak da bakmalıyız. Burada işimizi ikiye ayırdık. Birincisi bireysel tüketiciye dokunduğumuz Culture kategorimiz. Bu kategori altında ‘Türkiye’ye gelindiğinde ne yenir, nerelere gidilir?’ gibi kültüre ve sanata yönelik içerikler üretiyoruz. Bir de Insights kategorisi altında Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri takip etmek isteyen insanların bulabileceği, analizlerin olduğu önemli insanların sektörler bazında Türkiye için yazmış olduğu yazıları içeren bir kategorimiz mevcut. Burada da en önemli avantajımız Türkiye markasını kullanabilen bir kurum olmamız. Bir aksilik olmazsa sonbahar gibi sitemizi lanse ediyor olacağız” diye konuştu.

Dijital Varlıklar Teknoloji’ye de değinen Ormanlı, şunları söyledi; “Grubumuzun, kendi ürününü kendi üreten daha sonra bunu dışarıya pazarlayan bir marka olması arzusu ile Dijital Varlıklar Teknoloji’yi kurduk. İyi bir ekip ile çalışıyoruz ve bu sayede gerek holdingin ihtiyaçlarını gidermek gerekse de hem yurt içinde hem de yurt dışında yazılım anlamında ürünler üreten ve rakiplerine göre çok daha uygun fiyata satan bir şirket olmak istiyoruz. İlk müşterisi Dijital Varlıklar’ın kendisi olacak.”

En az 10 karakter gerekli