DOLAR 34,2526 0.36%
GBP 44,6530 0.47%
EURO 37,2038 0.36%
ALTIN 2.990,511,24
BIST 8.793,61-2,32%
BITCOIN 23518662.23611%
ETH 907901.40606%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

Konutta kalite, kazanç ve güvenin adresi

Konutta kalite, kazanç ve güvenin adresi

26/09/2024 21:43

İnşaat sektörü son 20 yıldır Türkiye ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden biri konumunda yer alıyor ve büyük bir istihdam sağlıyor. İhlas Holding İnşaat Grubu da taahhüt ettiği tarihten bir yıl öncesinden teslim ettiği projeleriyle bu sektörde adeta bir yıldız gibi parlıyor… ‘Duvarın arkasını gören iş insanı’ olarak bilinen İhlas Holding İnşaat Grup Başkanı Zeki Celep ile inşaat sektörünün Türkiye ekonomisine katkısını, ülkemizi bekleyen deprem felaketine karşı inşaat sektöründe alınan önlemleri ve İhlas Holding İnşaat Grubu’nun Bizim Evler projelerini masaya yatırdık.

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin bu yıl yayınladığı rapora göre ülkemizin Gayri Safi Yurt içi Hasıla’sının yaklaşık yüzde 6’sını oluşturan ve 1,5 milyon kişiye istihdam sağlayan inşaat sektörü Türkiye’nin ekonomik kalkınmasında çok önemli bir rol oynamakta. Diğer sektörler üzerindeki doğrudan ve dolaylı etkileri dikkate alındığında, inşaat sektörünün Türk ekonomisindeki payı yüzde 30’lara ulaşmakta. 260’tan fazla alt sektöre sağladığı destekle inşaat sektörünün Türkiye ekonomisine büyük bir katkıda bulunduğunu söyleyen ve sektörde getirdiği yeni fikirler, yeni teknolojiler ile ‘Duvarın arkasını gören iş insanı’ olarak bilinen İhlas Holding İnşaat Grup Başkanı Zeki Celep, “Sektörümüz, istihdam rakamlarıyla da büyük bir başarıya imza attı ve atmaya da devam ediyor. Binlerce çalışanın istihdam edildiği sektörümüz özellikle markalı gayrimenkul yatırımlarıyla ekonomide sürdürülebilir başarının temelinde yerini aldı. Ekonomik devamlılık ve büyümeye katkısı, istihdam verileri, alt sektörlere olan destekleri ele alındığında inşaat ve gayrimenkul sektörü ülkemiz genelinde ciddi bir ekonomik döngü oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

mceu 73522320711723618918277

İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisindeki önemini ve istihdama katkısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gayrimenkul ve inşaat sektörü özellikle son 20-25 yıllık süreçte çok ciddi büyüme yaşayarak Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden birisi haline geldi. 260’tan fazla alt sektöre sağladığı destekle ülkemizin ekonomisine büyük katkılar sunan sektörümüz, istihdam rakamlarıyla da büyük bir başarıya imza attı ve atmaya da devam ediyor. Binlerce çalışanın istihdam edildiği sektörümüz özellikle markalı gayrimenkul yatırımlarıyla ekonomide sürdürülebilir başarının temelinde yerini aldı. Ekonomik devamlılık ve büyümeye katkısı, istihdam verileri, alt sektörlere olan destekleri ele alındığında inşaat ve gayrimenkul sektörü ülkemiz genelinde ciddi bir ekonomik döngü oluşturuyor. Son dönemde depreme dayanıklı, sağlam ve sosyal donatılarıyla öne çıkan markalı konut projelerine artan talep, inşaat sektörünün başarısındaki önemli etkenlerden birisi olarak göze çarpıyor. Kentsel dönüşüm projelerinin hızlanması ve vatandaşın güvenli yapılarda yaşama arzusu, inşaat sektörünün ülkemiz açısından önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

Türkiye’nin deprem riski ve buna karşı hazırlık düzeyi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ülkemizin büyük bir bölümünün deprem kuşağında olduğunu hepimiz biliyoruz. Geçmiş yıllarda yaşadığımız depremler, özellikle 6 Şubat 2023’de yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli deprem bu konuda tedbiri elden bırakmamamız gerektiğini bizlere bir kez daha gösterdi. Deprem konusunda alınabilecek en büyük önlem Deprem Yönetmeliği’ne uygun, dayanıklı ve sağlam yapılar üretmek. Kentsel dönüşüm süreci, ülkemiz genelindeki binaların yenilenmesi açısından bize önemli fırsatlar sunuyor. Özellikle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde kurulan ve faaliyetlerine başlayan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın bu noktada kritik önem taşıdığını ifade edebiliriz. Bununla birlikte devletimizin dönüşüm süreçlerinde vatandaşımıza sunduğu finansman imkanları da yapı stokunun bir an evvel yenilenmesi için ve depreme dayanıklı hale getirilmesi açısından çok kıymetli. İhlas Holding İnşaat Grubu olarak, 1990 yılından bu yana, projelerimizi yürürlükteki deprem yönetmeliklerine uygun, gerekli zemin etütleri yapılmış olarak, radye temel ve tünel kalıp modeli ile inşa ediyoruz.

İhlas Holding, Bizim Evler 9 ve Bizim Evler 10 projelerini taahhüt edilen süreden 1 yıl öncesinden teslim etti. Bu başarının arkasında yatan sebepler nelerdir?

İhlas Holding İnşaat Grubu olarak bugüne kadar 25.000 aileyi ev sahibi yapmanın mutluluğunu yaşadık ve yaşattık. Bu sayıda konutu tamamlayıp sahiplerine teslim ederken çok önemli tecrübeler kazandık. Son olarak bölgenin en büyük yatırımcısı olarak Ispartakule’de Bizim Evler 9 ve Bizim Evler 10 projelerimizi 1 yıl erken teslim ettik. İnsan ve aile odaklı yaklaşımımız, başarımızın temelinde yatan en önemli unsur diyebiliriz. Son projelerimizi 1 yıl erken teslim ederek yeni evlenecek çiftlerimize, bu süreyi kirada geçiren vatandaşlarımıza önemli bir katkı sağladık. Bugüne kadar bize güvenen hiçbir müşterimize mahcup olmadık. Özverili çalışmalarımız sayesinde müşterilerimizin teveccühünü kazandık ve bunun neticesi olarak, yeni projelerimizde yoğun talep gördük. Her projemizi en ince ayrıntısına kadar hazırlayıp, sahiplerine teslim ediyoruz. Erken teslim sürecinde müşterilimizin mutluluğunu gördükçe, inşasına devam ettiğimiz ve yapımını planladığımız projelerin tamamında bu geleneği devam ettirmeyi arzu ediyoruz.

Ispartakule’de devam eden Bizim Evler 11 projeniz hakkında bilgi alabilir miyiz? Bizim Evler 9 ve Bizim Evler 10’da da görüldüğü gibi yine bir erken teslim durumunu bu projede de görebilecek miyiz?

Ispartakule bölgesi, İhlas Holding olarak dinamiklerini en iyi bildiğimiz bölgelerin başında geliyor. Şirket olarak bugüne kadar bu bölgede Bizim Evler markasıyla 10 projeyi başarıyla tamamlayıp sahiplerine teslim ettik. Sağlam zeminiyle öne çıkan bu bölge, konumuyla bölgede yaşayan komşularımıza eşsiz bir lokasyon avantajı da sunuyor. Ispartakule’de son olarak 1 yıl erken teslim ettiğimiz Bizim Evler 9 ve Bizim Evler 10 projelerimiz bulunuyor. Yine aynı bölgede Bizim Evler 11 projesinde çalışmalarımızı tüm hızımızla sürdürüyoruz. 582 daire ve 52 cadde dükkanından meydana gelen projemiz, diğer projelerimizde olduğu gibi “aile konseptinde” projelendirildi. 2+1, 3+1 ve 4+1 konut alternatiflerinin bulunduğu Bizim Evler 11, geniş daire planlarıyla ferah bir yaşamın kapılarını aralıyor. Ayrıca projemiz, içerisinde yer alan kapalı yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, geniş peyzaj alanları, yürüyüş yolları, koşu parkuru, futbol, voleybol ve basketbol sahaları, süs havuzları ve tenis kortu gibi sosyal donatılarıyla, site sakinlerine benzersiz bir yaşam imkânı sunuyor. Bölgenin yeni incisi dediğimiz Bizim Evler 11’de de müşterilerimize söz verdiğimiz tarihte teslim etmek için çalışmalarımız sürüyor.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

İhlas Holding’in sürdürülebilirliğe ve enerji tasarrufuna olan yaklaşımından bahseder misiniz?

 İhlas Holding olarak hayata geçirdiğimiz projelerin tamamında sürdürülebilir olmaya özen gösteriyoruz. Bu noktada inşaat aşamasında ve yaşamın başladığı sonraki dönemde çevre dostu malzemelerin kullanımına önem veriyoruz. Bununla birlikte yalıtım malzemeleri ve enerji verimli ısıtma/soğutma sistemlerine projelerimizde yer vererek doğayla uyumlu yapılar inşa ediyoruz. Bilindiği gibi küresel ısınma dünyamızın kaynaklarını tehdit ediyor. Şirket olarak projelerimizin her aşamasında en ince ayrıntıya dikkat ederek imalat süreçlerini gerçekleştiriyoruz. Projelerimizde yaşam başladıktan sonra yağmur suyunun kullanımına, son projelerimizde ise Gri su teknolojisi ile atık suların arıtılarak geri kazanımına özen gösteriyoruz. Isı ve ses izolasyonu yapılan binalarımızla, iç ortam dengesini korurken, yeşil alanlar ve peyzaj düzenlemelerimizle de yaşam konforunu yükseltiyoruz. Sonuç olarak, sürdürülebilirlik ve enerji tasarrufu prensiplerine dayalı konut projelerimizle, hem çevreye duyarlı bir yaklaşımı sergiliyor, hem de site sakinlerine uzun vadeli fayda sağlıyoruz.

 

En az 10 karakter gerekli