DOLAR 34,2526 0.36%
GBP 44,6530 0.47%
EURO 37,2038 0.36%
ALTIN 2.990,511,24
BIST 8.793,61-2,32%
BITCOIN 23518662.23611%
ETH 907901.40606%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

Borusan Next’ten “Next Level” hizmet

Borusan Next’ten “Next Level” hizmet

26/07/2024 16:57

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, iş dünyasında dijitalleşme rüzgârları tüm hızıyla devam ediyor. Otomotiv sektörü de bu rüzgâra kapılanlar arasında yerini alıyor. Borusan Otomotiv, kurmuş olduğu Borusan Next online platformuyla ikinci el araç piyasasında hizmet kalitesi, güvenilirliği ve yenilikçi yaklaşımıyla yeni bir güç olmayı hedefliyor.

Borusan Next, Borusan Otomotiv’in sunduğu kolay bir şekilde ikinci el araç alım satım platformudur. Platformda, ekspertiz kontrolünden geçmiş ve ekspertiz raporu ile geniş bir yelpaze sunan ikinci el araçlar bulunuyor. Ayrıca sistemde her türlü marka alım satımı yapılabiliyor. Şu anda otomobil sektörünün en güçlü alım satım online platformu olarak görülen sahibinden.com’a gelecek yıllarda Borusan Next online platformunun rakip olarak geleceğini öngörmek abartılı bir yaklaşım olmaz. Çünkü, satıcının al sat yaparken direkt sistemin belirlediği fiyata göre hareket etmesi ve otomobilin ekspertiz işlemlerinde her şeyin sisteme ait olması tüketici açısından büyük bir kolaylık sağlıyor. Ek olarak bu online platformun yıllardır otomobil sektörünün mihenk taşı olan Borusan Otomotiv’in bünyesinde olması, tüketiciler açısından güven kaynağı oluyor.

BORUSAN NEXT’TE ARAÇ ALIP SATMAK

Borusan Next ikinci el araç satım işlemi sırasında belirli öneriler sunuyor. Önce, satılmak istenen araç bilgileri platforma yükleniyor. Sonra, Borusan Next ekibi aracı değerlendiriyor ve en uygun satış fiyatını teklif ediyor. Eğer satıcı bu teklifi kabul ederse aracın satım onayını veriyor. Aracın tüm satış işlemleri ise Borusan Next tarafından tamamlanıyor. Ancak Borusan Next 2008 öncesi ve 300 bin km üstü araçların alımını gerçekleştirmiyor. Araç satın alırken; Borusan Next web sitesine veya mobil uygulamasına giriliyor. Almak istenilen aracın tüm bilgileri paylaşılıyor ve aracın detaylı fotoğrafları, ekspertiz raporu, teknik özellikleri ve fiyat bilgisi görülüyor.

Satın alma talebinde bulunmak için de müşteri temsilcisi ile iletişime geçiliyor. Test sürüşü ve diğer işlemler gerçekleştikten sonra kimlik, ruhsat gibi gerekli belgeler ibraz ediliyor. Son olarak da ödeme; nakit, kredi kartı ya da banka havalesi ile yapılabiliyor.

mceu 37126386911720161448047

“BORUSAN NEXT, SAHİBİNDEN.COM’UN EN BÜYÜK RAKİBİ OLACAK”

2018 yılında kurulan Borusan yetkili servisi Piyalepaşa Otomotiv CEO’su Halil Öztürk ile Borusan Next’in geleceği ve otomobil sektöründeki gelişmeleri ayrıntılarıyla konuştuk. Borusan Next’in geleceği hakkında görüşlerini paylaşan Halil Öztürk, “Borusan Next, ikinci el araba piyasası için kurulmuş bir online alım satım platformu. Burada her türlü marka otomobil var. Şu anda piyasanın tek hâkimi sahibinden.com. Benim görüşüme göre 10-15 yıl içinde Borusan Next, sahibinden.com’un ciddi şekilde rakibi olacak. Borusan Next’te satıcı otomobilini kendi satamıyor. Borusan Next’in belirlediği fiyata göre sisteme satıyor. Tabii böyle olunca da fiyat biraz düşük çıkabiliyor. Zaten genel olarak Borusan Next, sahibinden.com’un Otobid platformu gibi sitelerde fiyatlar düşük oluyor. Tüketici vakit ayırıp otomobilini kendi satmak isterse yüzde 15-20 daha yükseğe satma ihtimali olabilir. Ya da bizim gibi yetkili servislere bırakabilir. Biz piyasa koşullarına göre genellikle sahibinden.com’a bakıyoruz. Artık Borusan Next’te de stoklar çoğaldığı için buraya da bakıyoruz. Sonra müşterinin istediği fiyatı piyasa gerçekleriyle birleştiriyoruz ve müşterinin daha az zarar edeceği fiyata satıyoruz. Şu anda sahibinden.com’un rakibi yok ama 10-15 yıl içinde Borusan Next, sahibinden.com’un bir numaralı rakibi pozisyonunda olacak. İki platform arasında şöyle bir fark var; sahibinden.com, sisteminde bulunan hiçbir otomobilin sahibi değil ama Borusan Next kendi sisteminde bulunan bütün otomobillerin sahibi. Ayrıca dile getirmek istediğim bir şey var. sahibinden.com, bizim gibi kurumsal bayilerden ilan ücreti dışında otomobili satamasak bile prim alıyor. Bu çok kötü bir uygulama” şeklinde konuştu.

“BORUSAN NEXT’TEN SADECE FİYAT ALINIYOR”

Borusan Next sisteminde satıcının arabasını satamadığını vurgulayan Öztürk, “Sistemden sadece fiyat alınabiliyor. Borusan Next’in kuruluş amacı; biz bu işin uzmanıyız, bu yüzden sizin yapacağınız işi bırakın biz yapalım. Bu şekilde tanımlayabilirim. Ayrıca otomobili sadece kendileri almıyor. Bizim gibi yetkili servisler de alıyor. Borusan Next yapay zekâsının bir algoritması var. Bu algoritma kullanıcıya, ‘Otomobilin boyası varsa, yaşı fazlaysa fiyat düşer’ vs. gibi öneriler sunuyor. Ancak verilen fiyat hiçbir zaman net olmuyor, tahmini oluyor. Zaten sistem, ‘otomobilin gerçek fiyatı görüldükten sonra verilecektir’ diye uyarıyor” dedi.

Yeni otomobil alanlar için takas sisteminden bahseden Öztürk, tüketicilerin bu konuda zarara uğrayabileceklerini kaydetti. Öztürk konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle noktaladı:

“Takas sisteminde denge çok önemli. Çünkü galericiler iki otomobilden para kazanıyor. Yani hem aldığı hem de sattığı otomobilden kazanç sağlıyor. Buna da kendi aralarında argo tabirle ‘Takatuka’ diyorlar. Biz ise açık bir şekilde müşterimize diyoruz ki, ‘Sizin aldığınız otomobilden gelir elde ediyoruz, sizden aldığımız otomobilden gelir elde etmiyoruz’ şeffaf bir şekilde bunu beyan ediyoruz. Bunu söylememin sebebi tüketicilerin bu konularda dikkatli olması.”

En az 10 karakter gerekli