DOLAR 34,2469 0.37%
GBP 44,6963 0.63%
EURO 37,2302 0.45%
ALTIN 2.988,881,19
BIST 8.860,43-1,58%
BITCOIN 23281741.99601%
ETH 897201.19532%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

Türk Şefin Düsseldorf’a imzası Mediator Restaurant

Türk Şefin Düsseldorf’a imzası Mediator Restaurant

26/07/2024 16:19

Son yıllarda, Türk mutfağı adeta bir yıldız gibi parlamaya başladı ve dünya mutfakları sahnesinde hak ettiği yeri almaya doğru emin adımlarla ilerliyor. Bu gurur verici yükselişin arkasında yatan sır ise, türk şeflerin tutkusu ve becerileri. Tıpkı düsseldorf’ta yer alan Mediator’un kurucusu “Doğan Akdoğan” gibi.

Yurt dışında açılan başarılı restoranlar ve uluslararası yarışmalarda kazanılan ödüllerle Türk mutfağı, sınırları aşarak her geçen gün daha fazla kişiye ulaşıyor. Bu ilgiyi canlı tutan ise, geleneksel lezzetleri modern yorumlarla harmanlayarak yepyeni ufuklara yelken açan, Türk mutfağını dünya standartlarına taşıyan şeflerimiz. Türk şeflerin bu başarısı mutfağı da aşarak, Türk kültürünün ve geleneklerinin de tanıtımına katkıda bulunuyor. Yurt dışındaki Türk restoranları, adeta birer kültür elçisi gibi görev yapıyor ve Türkiye’nin misafirperverliğini, zengin mirasını dünyayla buluşturuyor. ,

DÜSELDORF’TA BİR TÜRK MUTFAĞI RESTORANI

Düsseldorf ve çevresindeki gurmelerin yanı sıra Almanya’nın tanınmış iş insanları, siyasetçiler ve sanatçılar tarafından da sıkça tercih edilen Mediator Restaurant, 2022 yılı Mayıs ayında ünlü şef Doğan Akdoğan ve eşi Vijdan Taşçı tarafından açılıyor. Almanya’da uzun yıllardır Türk mutfağının en iyi temsilcileri arasında yer alan şef Doğan Akdoğan’ın Mülheim an der Ruhr’daki Park Trüffel restoranından sonra, iki yıl önce açtığı bu mekanı Kuzey Ren Vestfalya’nın kalbi Düsseldorf Unterbilk’te yer alıyor. 2017 yılına kadar da başbakanlık ofisi olarak kullanılan ikonik Stadttor binasında konumlanan Mediator, cam kaplaması ve mimari stili ile de dikkat çekiyor. Mükemmel sunumları ve harika yemekleri ile Restaurant, kısa sürede bu bölgede Akdeniz mutfağının en güzel örneklerini sunan, şehrin en gözde mekanlarından biri haline geliyor.

“AKDENİZ LEZZETLERİNİN BULUŞMA NOKTASI”

2022 Mayıs ayında Düsseldorf’un kalbi liman bölgesinde açılan Mediator Restaurant, Akdeniz mutfağının en seçkin yemeklerini büyük bir heyecanla sunmasının yanı sıra geniş ortamıyla da bu bölgede iyi bir etkinlik mekânı olarak hizmet veriyor. Ferah atmosferi ile 200 kişilik iç mekan ve 100 kişilik terasıyla toplamda 300 kişiye hizmet verebilen restoran, her mevsim keyifli bir ortam vaat ediyor. 40 yıllık tecrübesiyle Doğan Akdoğan Şef’in önderliğinde misafirlerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşatmayı hedefleyen ve bence bunu da başarmış bir mekan.

Şef Akdoğan, “Ülkemizin yaşayan sofralarını her coğrafyada kurabilir miyiz?” sorusunun evet cevabına inanarak yola çıkmış ve bu vizyonu Mediator’da somutlaştırmayı başarmış biri. Türk mutfağının en muhteşem yemekleri bu restoranda hazırlanırken, son derece titiz çalışmanın yanı sıra misafirleri memnun etmek için de çok özel bir çaba harcandığı geri dönüşlerden anlaşılıyor.

SOFİSTİKE BİR LEZZET YOLCULUĞU

Geniş ürün yelpazesi ile uluslararası yemek kültürünü Alman vatandaşların keşfetmesini sağlayan Mediator, misafirlerine Türk mutfağının en gözde lezzetlerini de sunmaktan geri kalmıyor. Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) Bölgesi’nin en iyi restoranlarında biri haline gelen mekan, hem Alman vatandaşı hem de gurbetçi Türklerle, Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfağının da benzersiz lezzetlerini buluşturuyor. Restoranda deneyimli personelin titiz çalışması ve hikayesi doğrultusunda hazırlanan her bir yemek, misafirlere alışılmışın dışında sofistike bir lezzet yolculuğu armağan ediyor.

ALMANYA’NIN KALBİNDE BİR LEZZET DURAĞI

Düsseldorf’un merkezi sayılan noktasında yer alan Mediator’a sadece bir restoran demenin haksızlık olacağı kanaatindeyim. Mekân, dünya mutfaklarının en seçkin örneklerini sunan bir vaha sanki. Uzun yılların verdiği bir tecrübenin birikiminde kurulan Mediator, misafirlerini unutulmaz bir gastronomi dünyasına davet ediyor. Mediator’un atmosferi, lezzetlerini sunduğu Akdeniz bölgesinin tüm sıcaklığını ve samimiyetini bire bir yansıttığını düşünüyorum. Mavi ve beyaz tonların hakim olduğu dekorasyon, misafirleri ferah ve huzurlu bir ambiyans içinde lezzete çağırırken, mum ışığı ve yumuşak müzik eşliğinde sunulan lezzetler, adeta birer sanat eseri tadında karşılığını buluyor.

HER DAMAĞA HİTAP EDEN TATLA

Mediator’un menüsünde, hem Akdeniz hem de dünya mutfağının en gözde lezzetlerinden geniş bir yelpaze yer alıyor. Mezelerden zeytinyağlılara, ızgara etlerden deniz ürünlerine kadar neredeyse her damak tadına hitap eden seçenekler mevcut. Doğan Akdoğan’ın başlarında bulunduğu deneyimli bir ekip tarafından titizlikle hazırlanan her bir tabak, misafirlere unutulmaz bir lezzet şöleni yaşatıyor.

ÖZEL GÜNLER İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN

Mediator, geniş terası ve ücretsiz otoparkı ile özel günler ve kutlamalar için de ideal bir mekan. Mekan, düğünler, doğum günleri, iş toplantıları ve diğer özel etkinlikler için mükemmel bir ortam sunuyor. Mediator, en özel lezzetlerini restoran dışına da taşıyarak evlere ve farklı etkinliklere catering hizmeti de sunuyor. Profesyonel ekibi ile isteğe göre hazırlanan menülerle unutulmaz bir mutfak deneyimi yaşatmaya hazır bir şekilde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bu ayki Türkiye’de İş Dünyası dergisi, bu ay Almanya özel sayısını da çıkardığından biz de mekan durağımızı Düsseldorf’tan seçtik. Almanya’da yaşayan birçok dostumdan aldığım tavsiye sonucunda Mediator restoranını Türk mutfağının yurt dışındaki en iyi temsilcilerinden biri olduğuna kanaat getirerek restoranın kurucuları Vijdan Taşçı ve Doğan Akdoğan ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdim. Lezzet dolu bir röportajla baş başa bırakıyorum sizleri…

Almanya’da restoran kurma fikri nasıl ortaya çıktı?

Mediator, bizim açımızdan bir başarı hikâyesidir. 1987 yılında Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) bölgesinde, Türk mutfağına dair önyargıları yıkmak ve gurme bir deneyim sunmak üzere ilk alakart restoranımızı açtık. Bu girişimin arkasındaki isim eşim Doğan Akdoğan’dı. O dönem bölgedeki Almanlar, Türk mutfağını sadece dönerden ibaret sanıyordu. Doğan Akdoğan ise “Dalaman Restaurant”ı kurarak Türk mutfağının zenginliğini, Türk misafirperverliğini ve özel sunumlarla lezzetli yemekleri bir araya getirerek bu yanlış algıyı yıkmaya çalışmıştır. Bu yenilikçi yaklaşım, büyük ilgi gördü ve restoran açıldığı günden itibaren rezervasyonlar aylar öncesinden dolmaya başladı. Daha sonra eşim Doğan Akdoğan’ın 40 yıllık deneyimi ve benim desteğimle Mediator Restaurant’ını açtık. Almanya’da Türk mutfağının zirvesini Mediator ile yakaladık diyebilirim. Bu elit mekanda, misafirler kendilerini özel hissettiğinden unutulmaz bir deneyim yaşıyorlar. Mediator, Doğan Akdoğan’ın Türk mutfağına olan tutkusunu ve misafirlerine sunduğu üstün hizmeti en iyi şekilde yansıtan bir mekan oldu. Restoranın hikayesi, girişimciliğin, lezzetin ve misafirperverliğin bir araya geldiğinde neleri başarabileceğinin de ilham verici bir örneğidir.

Mediator Restaurant’ını kuran Şef Doğan Akdoğan ve Vijdan Taşçı kimdir?

Doğan Akdoğan, gastronomi kenti Gaziantep’te 1962 yılında dünyaya geldi. Yaklaşık 40 yıldır Almanya’da bu mesleğin içindedir. Mesleğe başladığı günden bugüne sekiz restoran açmış ve her yaptığı restoranda da adından söz ettirmeyi başarmıştır. Hiçbir şeyden ödün vermeden Almanya’da zirvedeki yerini koruyan Şef, insanların sevgisini ve güvenini kazanmış biri olarak halen bu sektörde aynı kararlılıkla devam etmektedir. Şu an Mediator’den başka bir mekânımız yoktur. Ben Vijdan Taşçı eşim gibi ben de Gaziantep doğumluyum. 16 yıldır da Almanya’dayım. Yaşları 7 ile 17 arasında değişen üç kızımız bir oğlumuz var. Evimizde her daim Gaziantep mutfağı pişer ve çocuklarım fastfood yerine hep bu ev yemeklerini yerler. Mekânın mutfak şefi eşimdir, yemekler ve sunum onun kontrolündedir. Salon ise benim yönetimimdedir.

“BİZ ÇOK DÜŞÜNDÜK SİMDİ DÜSSELDORF DÜŞÜNSÜN”

Mediator Restaurant ne zaman ve kim tarafından kuruldu?

Restoran sektöründe eşimle birlikte aktif olarak 10 yıldır devam etmekteyim. Eşimin sektör deneyiminden dolayı başarılı bir şekilde 2022 yılında Düsseldorf’taki Mediator Restaurant’ı açtık. Burada slogan olarak “Biz çok düşündük şimdi Düsseldorf düşünsün” dedik ve öylede oldu. Bu mekanımızda siyasileri, sanatçıları devletin üst kesimlerini en iyi sofralarla ağırladık. Açıldıktan kısa bir süre sonra buradaki konsepte biraz değişiklikler yaparak canlı müzik programları da ekledik. Düsseldorf büyük bir metropol ve içinde farklı toplum grupları var. İnsanlar ailece gidebilecek, hem müzik dinleyip hem lezzetli yemek yiyebilecek yer bulamıyorlardı. İşte biz burada bir ilk olarak bunu başardık. Resmi veya özel catering hizmetleri verdik ve vermeye de davam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti konsolosluk yemeklerini de başarılı bir şekilde yerine getiriyoruz.

En az 10 karakter gerekli