DOLAR 34,2811 0.46%
GBP 44,7541 0.77%
EURO 37,2189 0.42%
ALTIN 2.988,961,19
BIST 8.972,79-0,33%
BITCOIN 23242481.14787%
ETH 900130.60772%
İstanbul
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

Sınırsız düşündü, cesur davrandı,
Burdur’a içecek fabrikasını kurdu

Sınırsız düşündü, cesur davrandı, Burdur’a içecek fabrikasını kurdu

26/09/2024 22:03

Çini, seramik, turizm derken şimdi de içecek sektörüne giriş yapan Gürok Grup, Burdur’da hayata geçirdiği 200 milyon Dolarlık yatırımla yeni bir markasının daha haberini verdi. Türkiye’ye değer katan ve globalde de bizi en iyi şekilde temsil eden çok yönlü markaların başında gelen Gürok Grup, bu kez mineralli içecek markası AVOYA ile karşımıza çıkarak hızlı tüketim ürünleri sektörüne de giriş yapmış oldu.

Türkiye’nin, maden suyu sektöründe büyük bir büyüme potansiyeline sahip olmasından yola çıkarak AVOYA markasını hayata geçiren Gürok Grup, yatırımın ilk fazını tamamlayarak Burdur’a cansuyu verecek üretim tesisinde çalışmalara başladı. Toplamda 200 milyon dolar yatırımla Burdur’da 125 bin metrekarelik alana kurulması planlanan üretim tesisinde 2025 yılında 250 milyon adet yıllık üretim yapılması hedefleniyor.

Yıllar boyunca, attıkları her adımda “Sınırsız düşün, cesur davran, iyi yap” felsefesiyle hareket ettiklerini söyleyen Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat;  “Bu felsefe, bizi her zaman daha iyisini başarmak konusunda güçlendirdi. Sınırsız düşünerek, yenilikçi ve yaratıcı çözümler ürettik; cesur davranarak, yeni fırsatların kapılarını araladık. Bu yaklaşım sayesinde, her gün işimizi iyi yaparak, kendimizi yenileyerek ve geliştirerek daha büyük hedeflere ulaşmak için çalışıyoruz” diyerek, yatırımlarını nasıl bir anlayış üzerine kurduklarını anlattı.

1200 600 4

Esin Güral Argat, “Avrupa’nın en yüksek standartlarına sahip Ar-Ge laboratuvarlarımızda ürünlerimizi titizlikle üretiyoruz. Mümkün olduğunca otomasyona yöneliyoruz. Çoğunlukla tedarikimizi yerli üretimlerle karşılıyoruz” dedi. 

1.5 MİLYAR LİTRELİK PAZAR

AVOYA markasının çıkış hikayesini Burdur’daki üretim tesislerinde bir araya geldiğimiz buluşmada anlatan Esin Güral Argat; Türkiye’nin maden suyu sektöründe büyük bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu söyleyerek, “AVOYA markasını hayata geçirirken Türkiye’nin maden suyu pazarındaki büyük potansiyelini ve tüketici trendlerini titizlikle inceledik. Sağlıklı yaşam eğilimleri, maden suyu sektöründeki büyümeyi daha da hızlandırıyor. Verilere göre, Türkiye’de maden suyu kategorisi 1.5 milyar litrelik bir pazar büyüklüğüne sahip ve Avrupa ile kıyaslandığında, 10 kat büyüme potansiyeli taşıyor. Ağustos 2024 verilerine göre; özellikle pandemi sonrası, tüketici dünyasında giderek önem kazanan iyi yaşam kavramı, tüketici beklentilerini de değiştirdi. Tüketicilerin beklentisi yüzde 67 oranındayken, sektörün bu beklentileri karşılama oranı yüzde 35. Yani; arada yüzde 32 oranında büyük bir beklenti eksikliği söz konusu. Biz de bu alandaki önemli bir boşluğu doldurmak ve beklentileri karşılamak üzere AVOYA markamızla önemli bir yatırıma adım attık” dedi.

1200 600 5

AVOYA, Türkiye’nin magnezyum ve toplam mineral değeri en yüksek, eşsiz su kaynaklarından elde edilen ürünleriyle içecek kategorisinde sektörde fark yaratmaya hazırlanıyor. 

250 MİLYON ADETLİK YILLIK ÜRETİM HEDEFİ

Gürok Grup, Burdur’da faaliyete aldığı üretim tesisinin ilk ayağını 30 milyon dolarlık yatırımla tamamladı. 2024 yılının ikinci yarısından sonra da 20 bin metrekarelik üretim tesisini faaliyete alacaklarını söyleyen Argat, “Tesisimizi 125 bin metrekarelik alana genişleterek toplamda 200 milyon dolarlık yatırım yapacağız. 10 yıllık süreçte 2,5 milyar şişe üretim kapasitesine sahip bir tesis kurmayı hedefliyoruz. 2024 yıl sonuna kadar Türkiye genelinde başlangıç için 7 çeşitle 40 bin satış noktasında ürünlerimizi yer alacak. 2025 yılında ise 250 milyon adet yıllık üretim hedefliyoruz” dedi.

2025 YILINDA DÜNYA ARENASINA YOLCULUK

2025 yılında AVOYA’yı dünya arenasına da çıkarmayı planlayan Gürok, Türkiye’nin magnezyum ve toplam mineral değeri en yüksek, eşsiz su kaynaklarından elde edilen ürünleriyle içecek kategorisinde de diğer sektörlerde olduğu gibi iddialı bir oyuncu olmayı planlıyor. Ürün ve marka değerinin global olduğu inancıyla yola çıkan grup, 2025 yılında Avrupa’da belirlediği İspanya ve İngiltere başta olmak üzere, öncelikli 5 ülkeye ihracat gerçekleştirmeyi ve 5 yılda 40 ülkeye ulaşmayı hedefliyor Marka önümüzdeki beş yıl içinde de pazardan yüzde 7’lik bir pay almayı hedefliyor.

YERLİ ÜRETİME TAM DESTEK

Yüksek teknolojiye sahip bir üretim tesisi olarak kurgulanan AVOYA üretim tesisinde Avrupa’nın en yüksek standartlarına sahip Ar-Ge laboratuvarları kendini gösteriyor. Bu noktada mümkün olduğunca otomasyona yöneldiklerini dile getiren Esin Güral Argat, dünyaya verdikleri önem çerçevesinde su tüketimlerini azaltacak çalışmalara ağırlık verdiklerini ve çoğunlukla tedariklerini yerli üretimlerle karşılamaya çalıştıklarına dikkat çekti.

whatsapp image 2024 09 16 at 104004 1726473840

AVOYA sektörde bir ilk olarak; meyve ve bitki özleri ile zenginleştirilmiş formülleriyle ve tamamen doğal içeriklerle hazırlanarak tüketicilere sağlıklı yaşamı destekleyen güçlü bir seçenek sunacak.

En az 10 karakter gerekli