DOLAR 34,2561 0.39%
GBP 44,7368 0.71%
EURO 37,2193 0.41%
ALTIN 2.983,010,98
BIST 8.869,69-1,47%
BITCOIN 23347941.73658%
ETH 900881.05653%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan yeni vergi sistemini eleştirdi

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan yeni vergi sistemini eleştirdi

26/09/2024 21:44

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, “Karşılaştığımız enflasyon muhasebesi, vergi prensipleriyle uyuşmamaktadır” dedi.

Ağustos ayı içerisinde yayınlanan kararlar bu ay içerisinde uygulanması istenen enflasyon muhasebesinin özellikle reel sektör ve sanayici açısından haksız bir vergi oluşturacağını söyleyen İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, enflasyon döneminde sanayiciyi olumsuz etkileyecek vergilerin çıkarılmasına tepki gösterdi.

Hükümet tarafından uygulanmakta olan orta vadeli programın adım adım başarıyla ilerlediğini söyleyen Bahçıvan, “Sanayicimizin finansal kısıtlar ve zorluklarla, yükselen maliyetlerle, giderek daha da zorlaşan rekabet koşullarıyla ve istihdam ortamının zorlayıcı faktörleriyle verdikleri mücadeleye karşın bu programın en büyük yükünü çektikleri unutulmamalıdır. Bu nedenle; ülkesine ve ülkesinin geleceğine güvenip, karşılığı bu boyutuyla ancak orta ve uzun vadede alınacak olan yatırımların bir gelir ve kazanca ulaşmadan, adeta bir varlık değerlendirmesi vergisi altında enflasyon muhasebesinin uygulanacak olmasının, vergi prensipleri ile uyuşmadığını düşünüyorum” dedi.

“ŞÜPHELERİMİZ VAR”

Erdal Bahçıvan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kaldı ki yaz aylarının tam ortasında bulunmamız münasebetiyle gerek mali müşavirlerin gerekse muhasebe kadrolarının yılın bu en sıkışık dönemlerinde sağlıklı bir değerlendirme yapmaları da mümkün görünmemektedir. Dolayısıyla yılın bu en hassas döneminde getirilecek böyle bir yükün, böyle bir uygulamanın, Maliye tarafından hedefine ulaşıp ulaşmayacağına dair de şüphelerimiz bulunmaktadır.

Reel sektörün içinden geçmekte olduğu zorlu koşullar düşünülerek; karşılaştığımız enflasyon muhasebesinin tüm yönleriyle gözden geçirilerek sanayicimizi rahatlatacak bir aklı selim kararın beklentisi içinde olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum.”

En az 10 karakter gerekli