T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi (CBDDO), T3 Girişim Merkezi, Girişimcilik Vakfı ve Google Türkiye’nin hayata geçirdiği, üç yılda 6 bin 500 gencin geleceğini tasarladığı Oyun Uygulama Akademisi’nin bu seneki mezuniyeti 16 Ağustos’ta gerçekleşti.
81 ilden 2 bin öğrencinin, 216 oyun ve uygulama geliştirdiği ve 500 saatin üzerinde teknik ve pratik eğitim aldığı Akademinin mezuniyetine öğrencilerin başarı hikayeleri damga vurdu. Mezuniyette T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Zekeriya Çoştu ve CBDDO Başkan Vekili Sayın Yusuf Tancan, Akademinin yapay zekâ teknolojisiyle gelişen yeni teknoloji çağını doğrudan odağına almasının doğru bir adım ve öncelikleri arasında olduğundan bahsetti, Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Öztürk geçen üç yılda, Akademi’nin sadece teknik bilgi değil, aynı zamanda girişimcilik ruhunu, yaratıcılığı ve inovasyonu da gençlere kazandırdığını anlattı. T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Girişim Merkezi Koordinatörü İrem Bayraktar Aksakal ise geçmiş yıllardan edinilen tecrübelerle Akademi vizyonunun daha ileriye taşındığından bahsetti.
Mezuniyet töreni sırasında Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu, gelişen yeni teknolojiler ışığında yenilenen Oyun ve Uygulama Akademisi’nin yeni dönemde kapılarını Yapay Zekâ ve Teknoloji Akademisi olarak açacağını duyurdu. Akademi, yapay zekâ çağında talep gören üretken yapay zekâ teknolojileri, veri bilimi ve yapay zekâ eklentili oyun geliştirme alanlarında nitelikli iş gücünün yetiştirilmesini hedefliyor. Yüzde 50’si kadın, 2 bin bursiyerin seçileceği Yapay Zeka ve Teknoloji Akademisi’ne başvurular 6 Ekim’e kadar devam edecek.
Dijital ekonominin büyümesine, gençlerin yapay zeka dünyasına adım atarak teknik beceriler geliştirmesine, teknoloji sektöründe yapay zeka ve veri bilimi gibi ihtiyaç duyulan uzmanlık alanlarında istihdamın artmasına ve yapay zeka odaklı teknoloji girişimlerinin çoğalmasına katkı sağlamak hedefini taşıyan bu Akademi, 1 Aralık 2024’te başlayacak.
İlk üç yılında Türkiye’nin 81 şehrinden katılan toplamda 6 bin 500 bursiyere ulaşan Akademi’de, 960’tan fazla oyun ve uygulama geliştirildi. Yenilenen Yapay Zekâ ve Teknoloji Akademisi’nde Yapay Zekâ Uygulamaları Geliştirme, Veri Bilimi ve Yapay Zeka Destekli Oyun Geliştirme bölümleri yer alacak. Tamamen ücretsiz ve çevrimiçi gerçekleştirilen Akademi, 2 bin gence yeni bir kariyer yolculuğuna başlamaları için ilham, bilgi ve geniş bir topluluğa katılma imkanı sunacak. Başvuru süreci, bu yıl 6 Ekim tarihine kadar devam edecek.
Yapay Zekâ ve Teknoloji Akademisi yüzde 50’si kadın adaylardan belirlenecek olan 2 bin bursiyeriyle, yeni eğitim dönemine 1 Aralık’ta başlayacak. Bursiyerler, alanlarında uzman eğitmen kadrosu ve Google tarafından sağlanan eğitim içerikleriyle Üretken Yapay Zekâ, İleri Veri Analitiği, Fast API, Python, İstatistik, Yapay Zekâ eklentili Unity ve Oyun Sanatı ve Proje Yönetimi gibi eğitimlere ücretsiz erişim imkanına sahip olacak. Ayrıca yazılımcılar İngilizce eğitimi ve temel girişimcilik, hukuk, finans ve insan kaynakları eğitimlerini kapsayan teknoloji girişimciliği eğitimlerine katılabilecek. Akademi’de bursiyerlerin yer alabileceği üç alan aşağıdaki gibi:
-Yapay Zeka ile Uygulama Geliştirme bölümünde bursiyerler üretken yapay zeka modelleri, istatistik, Python temelleri ve web uygulamaları geliştirme üzerine teknik eğitimler sayesinde verilerle yapay zeka temelli etkileşime giren uygulamalar geliştirebilecek.
-Veri Bilimi bölümüyle ileri veri analizi eğitimleri alacak bursiyerler, iş dünyasında veri modelleri ve iş analitiği gibi birçok farklı konuda yetkinlik kazanarak; istatistiksel analiz, tahmine dayalı modelleme ve veri görselleştirme tekniklerini kullanarak makina öğrenmesi modelleri oluşturabilecek.
-Oyun Geliştirme bölümüyle ülkemizin oyun sektörünü insan kaynağıyla desteklemeye devam ederken, Akademi’nin kurulduğu 2021 yılından bu yana önemli bir değer önerisi olan ve teknik yeterlilik gerekmeksizin herkese açık olan yapay zeka eklentili oyun geliştirme süreci aynı şekilde devam edecek.
Mezuniyet Bootcamp’in, üç bölümünde dereceye giren tüm takım üyeleri, yapay zeka teknolojisini hizmet ve ürünlerinde kullanan sektörün önde gelen kurumlarında ve girişimlerde proje stajına katılmaya hak kazanacak.
GÜNDEM KORİDORU
14 Ekim 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.