DOLAR 34,2469 0.37%
GBP 44,6963 0.63%
EURO 37,2302 0.45%
ALTIN 2.988,881,19
BIST 8.860,43-1,58%
BITCOIN 23281741.99601%
ETH 897201.19532%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

Perakende sektöründen yerel üreticiye büyük destek

Perakende sektöründen yerel üreticiye büyük destek

Türkiye genelinden 300’e yakın yerel üreticinin katılımı ile gerçekleşen Perakende Kooperatif El Ele buluşması önemli iş birliklerine katkı sağladı. Yerel ürünlerin ve kooperatiflerin tanıtılması ve kırsaldaki üretimin desteklenmesi amacıyla düzenlenen etkinliğe perakende sektörünün temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

18/10/2024 13:01

Güvenilir Ürün Platformu tarafından 8 Ekim’de düzenlenen 3. Güvenilir Ürün Zirvesi bu yılda yerel üretimi ve üretimin sürdürülebilirliğini gündemine aldı. Zirve kapsamında gerçekleştirilen Perakende Kooperatif El Ele buluşmasına 300’e yakın yerel üretici katıldı. Perakende sektörü profesyonellerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte üreticiler büyük alıcılarla buluşarak ürünlerini tanıttı.

“ÜRETMEK SOSYAL BİR SORUMLULUKTUR”

Perakende sektörünün tamamının davet edildiği etkinlik Onur Market desteği ile düzenlendi. Etkinlikte konuşan Onur Market Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özen, ‘’Bugün bu ülkenin gerçek kahramanları olan çiftçilerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu ülke onlar ürettikçe, bizler ürettikçe kalkınacak. Üretmek sosyal bir sorumluktur bu nedenle hep birlikte üreteceğiz, kazanacağız ve kazandığımızı paylaşacağız.

Biz, Onur Market olarak kooperatiflerimizi ve çiftçilerimizi desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Onların gelişimi için çalışmalar yapıyoruz. Her üreticimizin emeği çok değerli ancak onların eksiklerini gidermek üretimin sürdürülebilirliği için çok önemli. Sadece ürün alarak değil kooperatiflerin daha organize sistemler kurmaları, markalaşmaları, büyük pazarlara hitap edebilecek katma değerli ürünler üretmeleri için de onları desteklememiz gerekiyor. Etkinliğe gelen tüm kooperatiflerimizi ekip arkadaşlarımızla birlikte tek tek gezdik. Kooperatiflerimizin belli bir üretim gücüne ve sistemleşmeye ihtiyacı var. Sadece ürün alarak değil onları rafa, alışverişe ve perakendeciye götürecek yolları da gösterek destek olmamız gerekiyor.

Biz, Onur Market olarak ülkenin ilk 10’unda yer alan perakendecisilerinden biriyiz. Ne kadar perakende sektörü içinde olsam da kendimi hep çiftçi olarak tanıtıyorum ve bundan gurur duyuyorum. Bu ülke biz çiftçilerin alın teri ile güçlenecek, inanıyorum.

Bugün etkinliğimizde birçok perakendeci dostumuz var hepsine teşekkür ediyorum. Tarlasını, imalathanesi bırakıp ülkemizin dört bir yanından gelen tüm üreticilerimizi Onur Market ailesi olarak misafir etmekten mutluluk ve onur duyuyoruz” dedi.

cemal ozen

Etkinlik boyunca her il için ayrı masalar kuruldu ve Türkiye genelinden gelen 300’e yakın yerel üretici ürünlerini tanıttı. Yerel ürünlerin satışını hızlandırmak ve tanıtımını artırmak için düzenlenen etkinlikte birçok ticari anlaşmaya zemin hazırlandı. Katılımcılar, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirirken, birçok kooperatif yeni iş birlikleri kurma fırsatı buldu. Ücretsiz katılım imkânı sunulan etkinlik, yerel üretimin geleceği açısından büyük bir adım olarak değerlendirildi. Etkinliğin sonunda üreticileri sahneye davet eden Cemal Özen hepsine teşekkür ederek sertifikalarını takdim etti.

En az 10 karakter gerekli