Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD), kuruluşunun 30. yılında, Cumhuriyetin 100. yazılım 50. yılı temalı özel bir geceye imza atacak. Yazılım sektörünün ekosistemini 2 Aralık 2023’te Hilton Bosphorus Hotel’de gala gecesinde bir araya getirecek olan YASAD, sektörün gelişimine katkı sağlayan meslek duayenlerini 25. yıl, 20. yıl Onur ve Özel Ödülleriyle buluşturacak.
Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD), “Cumhuriyetin 100. Yazılımın 50. Yılı” ana temasıyla yazılım ekosistemini özel bir gecede bir araya getirecek. 2 Aralık 2023’te İstanbul Hilton Boshorus’ta gerçekleştirilecek gala gecesine kamu, bilişim, akademi ve iş dünyasının önde gelen isimleri katılacak. Yazılım sektörüne iz bırakanların 25. yıl, 20. yıl Onur ve Özel Ödülleri kategorisinde ödüllendirileceği gecede ülkemizin önde gelen caz piyanistlerinden Kerem Görsev sahne alacak.
YASAD Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Kamalı, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız özel bir senenin içindeyiz. Tüm sektörleri dönüştürme gücünü elinde bulunduran yazılım sektörümüzün tecrübesi ise 50 yılı aştı. Geldiği aşamada bir başarı hikayesine dönüşen yerli yazılım sektörümüzün daha büyük hedeflere ulaşmasına katkı sağlamak amacıyla bu özel geceyi organize ettik” dedi.
Türk yazılım sektörünün çatı kuruluşu olma misyonuyla 1992 yılında kurulan Yazılım Sanayicileri Derneği’nin tarihinde ilk kez böylesi kapsamlı bir etkinliğe imza atacağını kaydeden Kamalı, “Yerli yazılım sektörümüzün görünürlüğü, bilinirliği ve tercih edilirliğine katkı sağlayacak olan etkinliğimize bakanlığımız, bakan yardımcılarımız, genel müdürler, kamu kurumlarımızın yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarımız, yazılım sektörümüzün temsilcilerinden oluşan yaklaşık 500 kişinin katılımını öngörüyoruz” diye konuştu.
Yazılım sektörünün ülkemizde ilk kez 1960’lı yıllarda üniversitelerde ve devlet kurumlarında kullanılmaya başlandığını hatırlatan Kamalı, yazılım sektörünün yarım asırda hayata geçirdiği başarı hikayeleriyle ülkemizin en proaktif en gelecek vaat eden sektörlerinden biri haline geldiğini söyledi. Üretim ve hizmetler kategorisinde ölçek bağımsız tüm sektörlerin dijital dönüşümünden yazılım sektörünün sorumluluğu bulunduğunu açıklayan Kamalı, ülkemizin güçlü teknoloji üreten bir merkez haline dönüşmesinde sektörün kilit rol üstlenildiğini vurguladı.
Son üç yılda yazılım, donanım ve hizmetler kategorilerini içine alan bilişim sektörünün minimum yüzde 20’nin üzerinde büyüme kaydettiğini hatırlatan Kamalı, şunları söyledi: “Ülkemizin ihracat odaklı kalkınma stratejisinin önemli bir paydaşı olan yazılım sektörümüz, yüksek miktarda yatırım alan şirketler ve global arenada değerlemesi bir milyar doları aşan Unicorn ve Decacornlar ile yepyeni bir boyuta evrilmektedir. Turcorn olarak anılan Peak Games, Getir, Dream Games, Hepsiburada, Trendyol, Insider ve Papara markalarımız dünyadaki dijital dönüşümün gerisinde olmadığımızın birer kanıtıdır. Ülkemizin önümüzdeki yıllarda; fintech, telekom, siber güvenlik, akıllı şehirler, savunma ve sağlık teknolojilerinde yeni başarı hikayelerinin merkezi olacağına inancımız yüksektir. Sektörümüz kamu desteklerinin yanı sıra bireysel girişimcilik yetenekleriyle güçlenmiş ve yılda 3 milyar doları aşan ihracat rakamlarına ulaşmıştır. Ülkemizde yazılım sektörünün globalleşme stratejisi olumlu bir seyir izlerken sektörün 5 yıl içinde ihracattan aldığı payın 15-20 milyar dolar seviyesine ulaşmasını öngörmekteyiz. Yazılım sektörü olarak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, hızlı ve kesintisiz gelişimin merkezinde olmaya devam edeceğiz.”
GÜNDEM KORİDORU
25 Kasım 2024