DOLAR 34,2950 0.51%
GBP 44,7796 0.82%
EURO 37,2426 0.49%
ALTIN 2.987,421,14
BIST 8.945,20-0,63%
BITCOIN 23213051.5777%
ETH 899181.27142%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

Şevket Alaeddinoğlu: Çay kültürel yaşamın bir parçası

Şevket Alaeddinoğlu: Çay kültürel yaşamın bir parçası

01/08/2024 19:58

Türkiye’de İş Dünyası dergisinin temmuz sayısı lansmanında, Güvenilir Ürün Platformu iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte Çay Uzmanı Şevket Alaeddinoğlu’na başarılı çalışmalarından dolayı ödül verildi. Ödülü, Oğuz Holding CEO’su Enes Öner takdim etti.

İstanbul’da düzenlenen Gıda, İçecek Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı’nda, gıdanın geçmişi, bugünü ve geleceği üzerine yapılan paneller dikkat çekti. Türkiye’de İş Dünyası dergisi ve Güvenilir Ürün Platformu’nun iş birliğiyle gerçekleştirilen paneller, sektörün önemli konularına ışık tuttu. Lansman kapsamında, ekonomiye katkılarından ötürü sektörün başarılı isimlerine Başarı Sertifikası verildi. Bu bağlamda, Çay Uzmanı Şevket Alaeddinoğlu, başarılı çalışmalarından dolayı ödüllendirildi.

mceu 82885851411721475843826

Ödül sonrası konuşma yapan Çay Uzmanı ve Doğal Dükkan Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Alaeddinoğlu, gençleri çaya teşvik etmek ve tüketimi artırmak için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini duyurdu. Türkiye’de çayın hazırlanışından sunumuna ve tüketimine kadar sosyal ve kültürel yaşamın önemli bir parçası olduğunu diğer ülkelerden farklı olarak vurguladı.

“ÇAY KONUSUNDA GENÇLERİ BİLİNÇLENDİRMELİYİZ”

Şevket Alaeddinoğlu, “Çay kültürünü ve tüketimini yeniden canlandırmak için harekete geçiyoruz. Son yıllarda çay tüketiminin azalmasıyla birlikte, genç neslin çayı terk ettiğini gözlemliyoruz. Bu durumu tersine çevirmek için “Çayda Devrim Yapıyoruz” adlı bir bilinçlendirme toplantısı gerçekleştireceğiz” dedi.

Tirebolu bölgesinde faaliyet gösteren çay fabrikasıyla ülkeye hizmet veren sektör, çayın kültürel ve ekonomik önemini vurguladı. Alaeddinoğlu, “Türkiye’nin en kıymetli ürünlerinden biri olarak görülen çay, fındıktan sonra en çok ihracat yapan ürün konumunda. Etkinlik kapsamında, çayın nasıl demlenmesi gerektiğini ve doğru içim alışkanlıkları konusunda gençleri bilinçlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

“ÇAY İÇİN YAPILACAK ÇALIŞMALARIN YANINDAYZ”

Gençleri çaya teşvik etmek ve tüketimi artırmak için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini duyuran Alaeddinoğlu, ayrıca, yerel işletmelerin ve sivil toplum kuruluşlarının da bu etkinlikte yer almaları gerektiğini belirtti.

Etkinlikte konuşma yapan Türkiye’de İş Dünyası Genel Yayın Yönetmeni ve Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) Başkanı Celal Toprakbu tarz etkinlikleri destekleyeceklerini ve çay için yapılacak olan çalışmaların her zaman yanında olduğunu söyledi.

En az 10 karakter gerekli