DOLAR 34,2950 0.51%
GBP 44,7796 0.82%
EURO 37,2426 0.49%
ALTIN 2.987,421,14
BIST 8.945,20-0,63%
BITCOIN 23213051.5777%
ETH 899181.27142%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

Plastik kirliliğiyle mücadelede stratejik iş birliği  

Plastik kirliliğiyle mücadelede stratejik iş birliği  

26/07/2024 16:59

Biotrend, 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar, şirketin alternatif enerji üretimi ve atık yönetimi alanlarındaki faaliyetlerinin güçlü bir büyüme ve karlılık gösterdiğini ortaya koyuyor.

Biotrend ve Freepoint Eco-Systems International Ltd. (Freepoint Eco-Systems), plastik kirliliğine yönelik döngüsel ekonomideki ayak izlerini genişletmek için potansiyel bir stratejik ortaklık yapacaklarını duyurdu. Ortak vizyonları sayesinde bu iş birliği, plastik ileri dönüşüm endüstrisindeki yatırımlarını Türkiye, Balkanlar ve Orta Asya gibi ülkelerde güçlendirecek.

Bu girişimle bağlantılı olarak Biotrend ve Freepoint Eco-Systems, kullanılmış plastiklerin orijinal hammaddesine dönüşümünü sağlayacak projeler gerçekleştirerek döngüsel ekonomi alanındaki varlıklarını güçlendirecek. Bu iş birliğiyle, atık plastiği kimyasal ileri dönüşüm yoluyla, yeni plastik yapımında kullanılan reçineler de dahil olmak üzere petrokimyasal ürünlerin üretiminde hammadde olarak kullanılan nafta ikamesi bir ürün olan piroliz yağına dönüştürülecek.

ORTAK YATIRIM ŞİRKETİ KURULACAK

İki şirket, gelecekteki projeleri geliştirmek ve işletmek için ortak bir yatırım şirketi kuracak. Durum tespit çalışmasının tamamlanmasının ardından Freepoint Eco-Systems, tahsisli sermaye artırımı yoluyla  Biotrend hisselerinin yaklaşık yüzde 10’unu satın alacak. Biotrend, bu sermaye artırımından elde edilen geliri İzmir Aliağa tesisini de içeren ileri dönüşüm tesislerinin geliştirilmesi ve finansmanı için kullanacak.

Biotrend ve Freepoint Eco-Systems arasındaki stratejik ortaklık, Türkiye, Balkanlar ve Orta Asya’da yeni projeler geliştirmeyi ve yıllık 250.000 ton atık plastiği ileri dönüştürebilecek toplam bir üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. Bu kapsamlı geri dönüşüm çabası, plastik kirliliğinin azaltılmasında önemli bir rol oynayacak.

“PLASTİK ATIK ÇÖZÜMÜNDE ÖNEMLİ İLERLEME”

Freepoint ile yapılan anlaşmanın, Biotrend’in plastik ileri dönüşüm sektöründeki konumunu güçlendireceğine ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunacağına vurgu yapan Biotrend CEO Özgür Umut Eroğlu: “Freepoint ile birlikte çalışmayı ve bu ortaklığın her iki taraf için de büyük başarılar getirmesini bekliyoruz” dedi.

Plastik ileri dönüşüm ağını Türkiye, Balkanlar ve Orta Asya’ya genişletmenin, plastik atık sorununun küresel ölçekte çözümüne katkıda bulunma çabalarında önemli bir ilerlemeyi temsil ettiğini belirten Freepoint Eco-Systems Uluslararası Başkanı Oscar Gutierrez, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Biotrend ile kuracağımız ortaklık, çevreye fayda sağlayacak döngüsel ekonomi çözümlerinin geliştirilmesini hızlandırmak için gerekli plastik ileri dönüşüm altyapısını oluşturma hedefimizi paylaşıyor. Biotrend’in Türkiye’de belediye katı atık yönetimi konusunda köklü bir deneyime sahip olması, bu yeni plastik ileri dönüşüm altyapısını birlikte inşa etme konusunda bizi heyecanlandırıyor.”

 

 

En az 10 karakter gerekli