DOLAR 34,2950 0.51%
GBP 44,7796 0.82%
EURO 37,2426 0.49%
ALTIN 2.987,421,14
BIST 8.945,20-0,63%
BITCOIN 23213051.5777%
ETH 899181.27142%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

Pazarlama sektörü geleceğe hazırlanıyor

Pazarlama sektörü geleceğe hazırlanıyor

MMA Türkiye, 16 Aralık 2024’te, Swissotel The Boshporus’ta düzenlenecek. 2023 yılında 1600’ü aşkın katılımcı, 40 konuşmacı ve 21 oturum ile yapay zekâ teknolojilerinin ve etkilerinin konuşulduğu konferans, bu yıl yapay zekâ teknolojilerinin hızla gelişmesinin ardından sektörü bekleyen döneme odaklanıyor.

10/10/2024 16:21

MMA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Didem Namver, MMA’in gerek dünyada gerekse de Türkiye’de sektör için yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Namver, MMA’in globalde, markalardan, ajanslardan, teknoloji şirketlerinden ve yayıncılardan oluşan 300.000 sektör temsilcisini kapsadığını gerek sektöre gerekse sektör temsilcilerine yön vermek amacı ile eğitimler, konferanslar düzenlediğini, araştırmalar yaparak raporlarını paylaştığını belirtti.

Konferansta her yıl olduğu gibi bu yıl da global pazarlama dünyasının önde gelen isimleri ağırlanacak. Katılımı kesinleşen isimler arasında MMA Global CEO’su Greg Stuart, Analytics Partners DACH Bölgesi Genel Müdürü Maren Seitz, Bayer Birleşik Krallık ve Irlanda Pazarlama Müdürü Rebecca Huda, LinkedIn DACH Pazarlama Çözümleri Direktörü Henrik Ihlo, Amplitude EMEA Bölge Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, Volkan Biçer, Karnaval CEO’su Burak Can, Tiktok Türkiye Ülke Müdürü Barış Aldanmaz, Meta Ajans ve Partnerlik Direktörü Serkan Tavşanoğlu ve Teknoloji ve Sürdürülebilirlik İletişimcisi Dr. Sertaç Doğanay yer alıyor. Birleşmiş Milletler ve Interpol Danışmanı ve Mozilla Rise25 listesinde yer alan AI Ethics Lab Direktörü Dr. Cansu Canca ve AU Inova Lab Direktörü Doç. Dr. Dicle Yurdakul da konferansta olacak.

Aynı günün akşamı Smarties™Awards Türkiye’24 Ödülleri verilecek. Ödüller, Pazarlama Etkisi, Etki Medyası, Amaç Odaklı Pazarlama, Gelişen Teknoloji Pazarlaması, E-Ticari Pazarlama, Yaratıcı Ödüller, Endüstri Ödülleri ve bu sene ilk defa verdiğimiz Yapay Zeka kategorisi olmak üzere olmak üzere 7 ana kategori altında, Yapay Zekâ Destekli Kitle Etkileşimi, Yapay Zekanın Reklamcılıkta Yenilikçi Kullanımı ve Yapay Zekâ Odaklı Yaratıcı Mükemmellik alt kategorilerinde veriliyor. Smarties™Awards Türkiye’24 Ödülleri, ulusal, bölgesel ve global olarak katılım sağlanabilecek çok katmanlı bir ödül programı. Bu platform sayesinde kazananlar dünyaca tanınmış ve kabul edilmiş Warc Media 100, MMA Smarties™ Business Impact Index (BII) ve Recma endekslerinde yer alma, kampanyalarını, markalarını ve ajanslarını küresel ölçekte tanıtma fırsatı bulabilecekler.

Smarties™Awards Türkiye’24 Ödülleri’ne başvuruya MMA Türkiye ekibinin geliştirdiği dünyanın ilk yapay zekâ destekli ödül programı asistanı olan SMARTIES Coach GPT destek oluyor. Smarties Coach GPT, AI Global Media’nın verdiği Innovation in Business The Developer Awards 2024 Ödülleri’nden “Digital Marketing Trade Association of the Year 2024” kategorisinde “Best Campaign Manager Support Solution 2024” ödülüne sahip.

SERTİFİKALI EĞİTİMLER BAŞLADI

Pazarlama sektörüne nitelikli insan gücü kazandırmak amacı ile MMA Türkiye ve MMA MEA tarafından kurulan MMA Academy farklı seviyelerde sertifikalı, sertifikasız eğitimler düzenliyor; webinarlar aracılığı ile sektörü, dernek üyelerini ve ekosistemi güncel bilgilerle donatmaya, eğitmeye çalışıyor. MMA Academy, SEM Eğitim iş birliği ile 5 hafta sürecek ve öğle aralarında kişilerin kendilerine yatırım yapmasına yardımcı olacak sertifikalı program başlattı. 9 Ekim’de başlayan ilk programa 100 kişi kaydoldu.

MMA’in CANVA işbirliği ile dünyada yaptığı “2024 Yaratıcı Süreç Durumu” Raporu’nda öne çıkan başlıklar şöyle:

Yaratıcılık, Yapay Zekâ’ya rağmen her zamankinden önemli: Pazarlamacıların yüzde 77’si yaratıcılığın öneminin arttığını vurguluyor.

İç kaynaklara yönelim: Markalar, daha fazla şeffaflık ve maliyet verimliliği için yaratıcı süreçleri ajanslardan içeriye çekiyor. Ancak, TV ve video prodüksiyonu gibi büyük ölçekli projeler için hala geleneksel ajanslar tercih ediliyor. Bu, ajanslarda bir dönüşüm veya küçülme alarmı olabilir.

Yetersiz yatırım: Pazarlamacıların yüzde 40’tan azı yaratıcı yeteneklere ve araçlara yeterli yatırım yapıldığını düşünüyor.

En az 10 karakter gerekli