AÇIK
İstanbul, yapay zekânın iş dünyasını dönüştürdüğü bir dönemde, Turkcell’in desteğiyle LinkedIn Connect İstanbul etkinliğine ev sahipliği yaptı.
Mandarin Oriental Bosphorus’ta gerçekleşen LinkedIn Connect İstanbul, “Yapay Zekâ Çağında İnsanın Gerçek Gücünü Keşfetmek” temasıyla iş dünyasının liderlerini ve uzmanlarını buluşturdu. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, açılış konuşmasında, dünyanın teknolojik, ekonomik ve sosyolojik bir dönüşümden geçtiğini, yapay zekânın artık bir teknoloji değil, bir çağın adı olduğunu vurguladı.
İnsan odaklı becerilerin değişim çağında önemini koruduğunu belirten Koç, yapay zekânın insan potansiyelini güçlendiren bir araç olarak anlamlı kullanıldığında fark yaratacağını ifade etti. Etkinlik, iş gücü dönüşümüne dair trendleri ve geleceğin liderlik yaklaşımlarını ele aldı.
LinkedIn Global Elçisi Sankar Venkatraman, yapay zekânın çalışma şekillerini dönüştürdüğünü, ancak insan yeteneğinin hâlâ en büyük ayırt edici unsur olduğunu belirtti. İşletmelerin başarısının teknolojiden çok yetenek gelişimine bağlı olduğunu vurgulayan Venkatraman, yapay zekânın insan odaklı becerilere öncelik verilerek etkin kullanılması gerektiğini savundu.
Etkinlikte Togg CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin ve NTT DATA Orta Doğu, Türkiye ve Afrika İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Bahri Danış, CEO Paneli’nde dönüşen yetenek dünyasına dair stratejilerini paylaştı.
Karakaş, otomobillerin yazılıma dönüştüğünü, Togg’un yapay zekâyla müzik üretiminden görme engellilere çevre anlatımına kadar yenilikçi çözümler sunduğunu belirtti. Yapay zekânın teknolojinin demokratikleşmesini sağladığını ifade eden Karakaş, her ölçekte fayda sunan bir araç olduğunu vurguladı. Özbilgin, Microsoft’un bu mali yılda yapay zekâya 82 milyar dolar yatırım yaptığını, haftada 1,5 milyar dolar harcayarak yapay zekâyı bir altyapı teknolojisi olarak gördüklerini aktardı.
Özbilgin, yapay zekânın Türkiye’nin gayri safi milli hasılasına 2030’a kadar yüzde 14 katkı sağlayabileceğini öngördü. Bahri Danış, bölgesel perspektiften yapay zekânın iş süreçlerini optimize ettiğini, yetenek yönetiminde veri odaklı yaklaşımları güçlendirdiğini belirtti. LinkedIn’in “İşe Alımın Geleceği 2025” raporuna göre, şirketlerin yüzde 37’si üretken yapay zekâ araçlarını işe alım süreçlerine entegre ediyor; bu, etkinlikte tartışılan verimlilik artışını destekliyor.
GÜNDEM KORİDORU
22 Mayıs 2025