DOLAR 34,5346 -0.04%
GBP 43,4573 0.29%
EURO 36,2576 0.66%
ALTIN 3.003,95-0,03
BIST 9.549,891,94%
BITCOIN 33905520.48591%
ETH 116246-1.15726%
İstanbul

PARÇALI AZ BULUTLU

İşletme sahipleri, restoranlarını yönetirken dijital sistemlere güveniyor

İşletme sahipleri, restoranlarını yönetirken dijital sistemlere güveniyor

26/07/2024 14:29

Protel grup şirketlerinden Simpra, yeni nesil dijital sistemlerin restoran işletmelerine sağladığı bazı avantajları açıkladı. Dijital sistemlerle donatılmış işletmeler, akıllı telefonlar üzerinden rezervasyonlar ve siparişler almanın yanı sıra envanterlerini de verimli bir şekilde yönetme imkanına sahipler.

Restoranların başarısı, sunulan hizmetin kalitesi ve çalışanların verimliliğiyle yakından ilişkilidir. Günümüzde, dijital dönüşüm bu iki faktörü önemli ölçüde iyileştiriyor. Dijitalleşme, restoran yönetimini daha etkili ve verimli hale getirerek geleneksel yöntemlere kıyasla bir üst seviyeye taşıyor. Bu teknolojik gelişmeler, restoran işletmecilerine daha iyi bir kontrol ve daha verimli bir işletme yönetimi fırsatı sunuyor.

Son 34 yıldır HoReCa sektörüne teknoloji çözümleri sunan köklü bir firma olarak faaliyet gösteren Protel, bu süre zarfında, markalarını Protel Holding çatısı altında birleştirerek kendi yazılım geliştirme yolculuğuna başladı. Bu süreçte ortaya çıkan ve yüzde 100 yerli bir yazılım olan Simpra markası, sektörde önemli bir oyuncu haline geldi. Simpra’nın başarısında, Türk yazılımcılar ve mühendislerden oluşan bir Ar-Ge merkezinin büyük katkısı bulunuyor. Global pazarda rekabet edebilir bir fonksiyon setine sahip Simpra çözümleri, cazip fiyatları ve çağın gereksinimlerine uygun yapay zeka destekli özellikleriyle öne çıkıyor. Bu sayede yiyecek içecek sektöründeki işletmeler, operasyonlarını daha etkili ve verimli bir şekilde yöneterek, rekabet avantajı elde edebiliyor.

REZERVASYONLARIN VE SİPARİŞLERİN YENİ ARACI AKILLI TELEFONLAR

Günümüzde, rezervasyonlar ve siparişler için yeni araç akıllı telefonlar oldu. Hemen hemen herkesin bir tablet veya akıllı telefonu var ve mobil uygulamalarda geçirilen süre her geçen gün artıyor. Restoranlar da diğer sektörler gibi dijitalleşme trendini takip ediyor ve mobil uygulamaların sunduğu avantajları değerlendiriyorlar. Mobil uygulamalar, işletmelerin müşterileriyle doğrudan iletişim kurmalarını ve anlık etkileşimde bulunmalarını sağlıyor. Bu, restoranların hem müşteri deneyimini geliştirmelerine hem de çalışanlarının verimliliğini artırmalarına yardımcı oluyor. Pek çok restoran, rekabet avantajını korumak için bu yolu izliyor. Yeni nesil rezervasyon sistemi Simpra Reservation ile kullanıcılar pek çok dijital imkana sahip oluyor. Simpra Reservation’ı kullanan işletmeler, dijital platformlar üzerinden günün her saati için masa rezervasyonu alabiliyor ve rezervasyonları kolaylıkla yönetebiliyor. Hem web hem de Android arayüzünden kolaylıkla rezervasyon takibi yapılabiliyor. Konuklar karşılanıp daha önce ayrılmış masalarına beklemeden oturtuluyorlar. Ek olarak rezervasyon sırasında provizyon alma özelliğiyle no-show oranını azaltarak rezervasyon akışını güçlendirebiliyor. Çözümün kapıdan gelen konuklar için de çözümü var. O anda hızlı kayıt almak, sırası gelen konukları SMS veya e-posta ile bilgilendirmek ve masalarına davet etmek çok kolay.

 

Simpra POS yazılımının bir parçası olan Simpra QR Menü rakiplerden farklı olarak ayrı bir QR menü girişi yapılmasına ihtiyaç duymuyor. Sistemde tanımlı fiyat listesi yine sistemde var olan ürün fotoğraflarıyla birkaç saniye içinde bir QR menü üretiyor, üstelik kurumsal fotoğraflar da dijital menüye eklenebiliyor. QR Menü temassız sipariş ve ödeme imkanı da sağlıyor. Restoranın ürünlerini yüksek çözünürlüklü görsellerle ve göz alıcı menü tasarımları üzerinden inceleyebilen müşteriler, sipariş vermeye hazır olduklarında QR menüler üzerinden isterlerse servis elemanlarını çağırıyor veya kendileri direkt sipariş veriyorlar. Ürünlerdeki alerjen madde uyarıları da otomatik olarak menülere eklenebiliyor ve sistemdeki kategori imkanı sayesinde menüde de ürünler bu kategoriler altında görüntüleniyorlar. Siparişin hazırlanma süresi ve durumu gibi bilgiler de bu menü üzerinden takip edilebiliyor. Bunların dışında Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisi, Makine öğrenmesi gibi yeni algoritmalar restoran işletmelerinin süreçlerini büyük ölçüde dijitalleştiriyor ve kolaylaştırıyorlar. Satış ve müşteri tahminleri, son kullanma tarihlerinin otomatik kontrolü, yüksek çözünürlüğe sahip kamera entegrasyonuyla atık analizi, Simpra’nın sürdürülebilirlik konusundaki başlıklarından sadece birkaç tanesi.

MALZEMELER HER ZAMAN MUTFAKTA MEVCUT

Restoranlar dijitalleşmeyle kullanılacak malzemenin bitmesi gibi kritik bir sorunu büyük ölçüde azaltabiliyorlar. Otomatik satın alma sistemleri çalışanları ve restoran sahiplerini envanterlerini sürekli takip altında tutma zorunluluğundan kurtarıyor ve bir ürün çok azaldığında ya uyarı ya da otomatik sipariş verebiliyor. Aynı zamanda akıllı satın alma önerilerinde de bulunabiliyorlar. Yeni nesil stok maliyet sistemlerine olan ilgi Türkiye’de hızla yükseliyor. Şu an itibarıyla, Simpra’nın kullanıcılarının büyük bir kısmı bu yenilikçi sisteme hızla uyum sağlayarak stok yönetimi süreçlerini modern çözümlerle yönetiyor ve bu sayede işletmelerinin verimliliğini gözle görülür bir şekilde artırıyorlar. Protel grup şirketlerinin Satış Direktörü Fatih Tenel, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Günümüz dünyasında dijitalleşme, önceden hayal edilemeyecek birçok fırsatı gerçeğe dönüştürüyor ve yiyecek-içecek sektörü de bu trendi yakından takip ediyor. Dijital sistemlerin sunduğu avantajlar saymakla bitmiyor. Örneğin, Simpra’nın yeni nesil stok ve maliyet yönetim çözümü, satın almaları, stoktaki ürünleri ve raporları merkezi bir platformdan kolayca izleme olanağı sunuyor. Ayrıca, farklı şubelerdeki stokları da takip edebilen Simpra Inventory, işletme yöneticilerine ödemeleri tedarikçi kartlarında belirlenen ödeme günlerine göre izleme ve kalan borçları takip etme fırsatı da sunuyor. HoReCa sektöründeki işletmeler için geliştirdiğimiz yazılımlarla, ülkemizdeki işletmelere katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.”

En az 10 karakter gerekli