DOLAR 34,2469 0.37%
GBP 44,6963 0.63%
EURO 37,2302 0.45%
ALTIN 2.988,881,19
BIST 8.860,43-1,58%
BITCOIN 23281741.99601%
ETH 897201.19532%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

İş hayatında kadınlara öncelik

İş hayatında kadınlara öncelik

26/07/2024 16:26

Kadınların güçlenmesine yönelik çalışmalara önem veren Mavi, son yönetim kurulu toplantısında dikkat çeken bir hamle yaparak, yüzde 33 olan kadın üye sayısını yüzde 50’ye taşıdı. Böylelikle yönetim kurulunda kadın ve erkek sayısı eşitlendi.

Bünyesinde çalışan kadın sayısı oranı yüzde 60 olan Mavi’nin, yönetici pozisyonunda çalışan kadın sayısı oranı da yüzde 53 olarak açıklandı. Son genel kurul toplantısında yönetim kurulu üyeliğine Ebru Dildar Edin ve Rina Onur Şirinoğlu’nun katılmasıyla birlikte kadın ve erkek temsiliyeti eşitlenmiş oldu.

“MAVİ’NİN ENERJİSİ KADINLARDA SAKLI”

Yeni yönetim kurulu üyeleriyle her zamankinden daha güçlü olduklarını söyleyen Mavi CEO’su Cüneyt Yavuz, “Biz her zaman ‘Mavi’nin enerjisi kadınlarda saklı’ diyoruz. Sektörümüze örnek teşkil eden yüzde 60 kadın çalışan, yüzde 53 kadın yönetici oranımızın yanı sıra CBO, CFO ve CMO gibi üst düzey pozisyonlar da Mavi’de kadınlara emanet. Şimdi bu gücümüzü yönetim kurulumuza da taşımanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

İş hayatında ve toplum içinde kadınların güçlenmesine destek veren çalışmaların parçası olmaktan gurur duyduklarını dile getiren Yavuz, “BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin imzacısı, Yanındayız Derneği ile yönetim kurulunda kadın temsilini artırmayı hedefleyen Yüzde 30 Kulübü’nün üyesiyiz. UN Women’ın iş dünyasında kadınların temsili ve liderliğini artırmak için yürüttüğü Hedef: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği programının katılımcısı, WEPs’in etki alanını genişletmek ve uygulamalarını derinleştirmek amacıyla başlatılan “Sözden Eyleme WEPs” projesine seçilen markalar arasındayız. 2014’ten beri sürdürdüğümüz Mavi Burs Fonu’yla üniversiteli kız öğrencilerin eğitimine destek olmaya devam ediyoruz. Çeşitlilik ve kapsayıcılık kültürünü destekleyen, toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeten ve kadını güçlendirmeyi hedefleyen çalışmalarımızı, bundan sonra da hem kurum içinde hem toplumun genelinde sürdüreceğiz.” dedi.

“AMAÇ ANNELERİN İŞ VE ÖZEL HAYAT DENGESİNİ KORUMAK”

Toplumsal cinsiyet eşitliği alanında şirket içindeki farkındalığı artırmak üzere düzenli atölye çalışmaları yapan Mavi, ayrıca annelerin iş ve özel hayat dengesini korumak amacıyla 1-6 yaş arası çocuğu olan kadın çalışanlarına, ücretsiz kreş, ulaşım ve kahvaltı imkânı sunuyor. Şirket annelerin doğum izni sonrası çalışma hayatına hızlı uyum sağlamasını desteklemek için de anne-destek programları yürütüyor.

En az 10 karakter gerekli