Söyleşi

İş dünyasında sınırları aşan kadın olmak

80’den fazla ülkede liderlik yaptıktan sonra hızla büyüyen dijital pazaryerini oluşturan Nihal Temur, güven ve başarı sözcüklerinin yanına “sınırları aşan kadın” ödülünü de ekleyerek Türkiye’nin önde gelen dijital pazar yeri olan Accesland’ı kuruyor.

6dk okuma
Türkiye'de İş Dünyası28.08.2023
İş dünyasında sınırları aşan kadın olmak

İş dünyasında kadının konumu güven ve başarı kelimeleriyle tarif ediliyor. 80’den fazla ülkede liderlik yaptıktan sonra hızla büyüyen dijital pazaryerini oluşturan Nihal Temur, güven ve başarı sözcüklerinin yanına “sınırları aşan kadın” ödülünü de ekleyerek Türkiye’nin önde gelen dijital pazar yeri olan Accesland’ı kuruyor.

İş dünyası, güçlü kadınların etrafında dönüyor. Yeteneklerini kullanarak değişime öncülük eden lider kadınların arasında yer almayı başaran Nihal Temur, iş dünyasında yaratıcılığın ve çeşitliliğin artmasına katkıda bulunmakla kalmayıp tabiri caizse sınırları aşıyor ve ilklere imza atıyor. Hem yenilikçi tavrından ötürü hem de ülke sınırları dışına çıkardığı liderlik kabiliyetinden ötürü MediaCat tarafından altıncısı düzenlenen “Fark Yaratan Kadınlar” programında 8 farklı kategoride seçilen 10 başarılı kadın arasında, o dönem Unilever Türkiye, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkasya Tedarik Zincirinden Sorumlu Bölge Başkanı & Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olan Nihal Temur, “Sınırları Aşan Lider” ödülüne layık görüldü. Temur, 1989’da katıldığı Unilever ailesi için, 11 yılı aşkın süreyi İngiltere, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri ve Singapur’da geçirdi. Yüzlerce fabrikadan oluşan devasa üretim ağlarının yatırımları, stratejisi, yeniden yapılanması ve teknoloji geliştirmelerinden sorumlu oldu.

80’DEN FAZLA ÜLKEDE LİDERLİK YAPTI

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Kimya Mühendisliğini tamamladıktan sonra kariyer hayatına Unilever'de başlayan Nihal Temur, o dönemden bugüne kadar 80'den fazla ülkede liderlik yaptı. Yalnızca lider değil lider yetiştiren de olduğu için “Sınırları Aşan Kadınlar” ödülüne layık görülen Temur, hayatını sürekli gelişmek, sorunlara karşı duyarlı ve farkında olmak üzerine kuruyor. İş dünyasının geleneksel yıllarında uzun zaman geçirdikten sora dijitale olan ilgisinden ötürü, Unilever’den ayrılıp 2019’da işe, çatısı altında birçok teknoloji tabanlı çözümleri sunması hedeflenen; Poseidon Vision’ı kurarak başlayan Temur, “Accessland.live de bunun ilk adımı olarak ortaya çıkardığımız ilk ürün. Sürekli gelişmek, dönüşmek, değişmek, öğrenmek, fark oluşturmak, topluma fayda sağlamak benim için çok değerli kavramlar” diyor. Teknolojinin geri planda olduğu yıllarda uzun süre görev yaptıktan sonra ultra dijital bir platformun kurucusu olan Temur, bu keskin ve başarılı geçişin sırrını şöyle anlatıyor;

“Kendimi her zaman dünya vatandaşı olarak tanımladım. Benim için din, dil, ırk diye bir ayrım hiçbir zaman olmadı. Bir bütünün parçaları olarak birbirimize bağlı olduğumuzu hep hissettim. Bu hislerle global bir şirkette çalışarak dünyaya açılmak istedim. Terfi edip, bölgesel sorumluluklar almaya başladıkça da seyahatler arttı, farklı kültürleri daha yakından tanımaya başladım. Bu hayat tecrübesi insana inanılmaz bir zenginlik katıyor. Vizyonumu daha da genişleten diğer bir dönemeç ise, 2014 yılında New York’ta katıldığım bir konferans oldu. Verinin hızlı ve akıllıca taranmasından, işlerin kolaylaşmasına, rutin işlerin makinelere aktarılıp insan zekâsının daha katma değerli işlere odaklanmasına kadar bir sürü başlık dinledik ve o günden sonra yeni teknoloji ve dijital dünya benim için tutkuya dönüştü. Türkiye’ye döner dönmez tedarik zincirinde dijital transformasyon ekibini oluşturdum. Bununla da kalmadı, kendi işimi yapma fikri iyice kuvvetlenince kurumsal taraftaki kariyerimi 2019 yılında tamamladım ve Silikon Vadisi’nde Singularity University’de Exponential Technologies and Exponential Leadership programına katıldım. “

GELECEĞE ODAKLANARAK ZAMANSIZ BİR İŞ TASARLAMAK

Geleceğe odaklanarak tabiri caizse zamansız bir iş yeri olarak kurduğu Accesland’ın çıkış hikayesinden bahseden Temur şunları söylüyor; “Pandemiyi hiç hesap etmeden bu molayı vermem bende inanılmaz bir yenilenme oluşturdu. Geleceğe odaklanarak zamansız bir iş tasarlamak ve Türkiye’den bir dünya markası çıkartma heyecanı bu zamanda belirdi. Böylece hem Poseidon Vision Medya ve Dijital Teknolojiler şirketini kurdum hem de yoğun bir programla Accessland markasını kurduk.”

Accesland’a yönelik merak edilen soruları cevaplayan Temur şöyle konuştu; “Accessland, bilgisini paylaşmak isteyenlere kolaylık sunan adil bir kazanç yeri. Kendini geliştirmek, büyütmek, ilerletmek isteyenler için olağanüstü zengin bir dünya. Bilgide ustalaşırken ekonomik olarak da erişilebilir olmasını hedeflediğimiz bir platform. Accessland, dijital ofise de dönüşebilir, dijital spor salonuna da. Satış konferansı yaparken canlı konser de verebilirsin. Accessland canlı ve kayıttan yayın, biletleme, pazarlama, satış, analitik veri desteği, etkileşim araçları, otomatik moderasyon ve pazar yeri hizmeti ile sadece Türkiye’de değil dünyada bu ihtiyaçları uçtan uca sunan tek platform. Birebir görüşme yada kalabalık gruplara canlı yayınlar, video ve podcast ile bir milyon kişiye dek erişebileceğiniz konferans ya da gösterileri Accessland’de rahatlıkla yapılabilir. Beslenme alışkanlıklarından müzik tekniklerine, insan kaynaklarından liderliğe, markalaştırmadan stres yönetimine pek çok kategoride ücretsiz ve ücretli etkinlik ve eğitimlere ev sahipliği yapan Accessland.live, teknik altyapısıyla kurumsal şirketlerin online etkinlik, webinar, konferans gibi ihtiyaçlarına da yanıt veriyor.”

Bir ilke imza atarak oluşturduğu “Dijital içerik pazaryerini artıları ve eksileriyle anlatan Temur, “Bilgi, çağımızın en kıymetli unsuru ve herkes kolaylıkla erişebilmeli. Çoğu bilgi, hala insanların kafasında ve tam olarak paylaşılmıyor. Bilgi ve beceriye sahip kişilerin, erişebildikleri kitleler de hala sınırlı. Kişisel ve profesyonel gelişim için bilgi ve beceri alışverişi dijital üzerinden daha da kolaylaştırılsa, bilgiye sahip olanla bilgiye ulaşmak isteyen bir platform üzerine buluşsa, bilgiye sahip olan sürdürülebilir bir kazanç oluşturup kitlesini artırırken, kendini geliştirmek isteyen de sorularına tek bir platformdan yanıt alabilse diye düşündük ve böylece dijital içerik pazaryeri oluştu. Dijital içerik pazaryerini ihtiyaç duyulan her türlü eğitime, hizmete, etkinliğe, konferansa internet üzerinden ulaşılabildiğiniz dijital bir dünya olarak düşünebiliriz. Mesafeleri ve kapasite sınırlarını ortadan kaldıran, maliyetleri düşüren, tüm şehri, ülkeyi hatta dünyayı tek bir noktada toplayan bir platform olarak da tanımlamak yanlış olmaz. Dünya genelinde yaklaşık 1,1 milyar serbest meslek çalışanı bulunuyor. Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 35’i serbest meslek yapmakta ve bu kitlenin yüzde 75’i şu anki düzenlerinden asla vazgeçmek istemediklerini belirtiyor. Bu durum net bir şekilde gösteriyor ki artık bireyler kurumlardan bağımsız bir şekilde özgürce kendi işlerini yapmak istiyorlar. İşte tam bu noktada dijital içerik pazaryeri yani Accessland.live devreye giriyor. Her alandan şirket veya bireyin sistematik bir şekilde hizmetlerinizi oluşturup hem kendi kitlelerine hem de pazaryerindeki yüzbinlerce kullanıcıya ulaşarak dijital dünyada hızla büyütebileceğiniz bir yer burası“ diyor.

İş'te Kadın
Yorum Yaz