DOLAR 34,2950 0.51%
GBP 44,7796 0.82%
EURO 37,2426 0.49%
ALTIN 2.987,421,14
BIST 8.945,20-0,63%
BITCOIN 23213051.5777%
ETH 899181.27142%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

Hedef şehirleri daha sessiz ve çevre dostu yapmak

Hedef şehirleri daha sessiz ve çevre dostu yapmak

26/07/2024 16:40

Yeni nesil e-mobilite şirketi GMF Motor’un yüzde 100 yerli sermayesi ve Ar-Ge projesi olarak hayata geçirdiği Türkiye’nin yeni e-mobilite ürünü Brific, temmuz ayında Türkiye’de satışa sunuluyor.

Brific markasının bağlı olduğu GMF Motor’un kurucusu ve girişimci ortağı olan GMF Motor Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Erdemir, ilk ürünlerinin Brific olduğunu söyledi. Türkiye’de yakın zamanda toplam pazarın yüzde 5’ine, dünyada ise 3 yıl içinde pazarın yüzde 2’sine sahip olmayı amaçladıklarını bildirdi.

GMF Motor’un yeni nesil bir otomotiv şirketi olduğunu dile getiren Kaan Erdemir, “GMF’nin ilk ürünü Brific. GMF olarak her zaman yenilenebilir enerji kaynaklarını baz alan çözümler üreterek, sürdürülebilir çevre bilincine tüm gücümüzle sahip çıkmayı ve bu bilinci desteklemeyi amaçlıyoruz” dedi.

“İNSANLARIN TEKİL SEYAHAT YÖNELİMİ ARTTI”

Global pazarın son beş yılda on kat büyüdüğünün altını çizen Erdemir, “Ancak hem pandemi sonrasında insanlardaki tekil seyahat etme yönelimi hem de bu tip elektrikli araçların ulaşıma, trafiğe, çevreye ve sessiz şehirlere pozitif etkisi nedeniyle tercih eğilimi artıyor. Ayrıca e-scooter kiralama servislerinin şehir kirliliğine sebep olması ve belediyelerce yasaklanması, bu tip elektrikli ulaşım araçlarına sahip olmayı ve dolayısıyla pazar büyümesini güçlü ve pozitif bir şekilde etkiliyor” şeklinde konuştu.

“KULLANDIĞIMIZ MOTOR YÜZDE 20 DAHA HAFİF”

Performans sınıfında bulunan Brific’in segmentindeki en yakın rakibinden yüzde 20 daha hafif olduğunu vurgulayan Kaan Erdemir, “Türkiye’deki 5 büyük motor üreticisinden biri olarak, GMF Motor kendi motorlarını üretiyor. Tamamen özgün mühendislikle geliştirdiğimiz motor platformumuzun ilk çıktısı olan, Brific’te kullandığımız motor, sınıfındaki rakiplerine göre yüzde 5,5 daha verimli ve yüzde 20 daha hafif. GMF Motor’un motorları tamamen özgün mühendislik, özgün tasarım ve topoloji ile tamamen yerli imkanlarla üretiliyor. Brific üzerindeki tüm elektronik, yazılım, motor, tasarım, batarya paketi ve şasi GMF’nin özgün üretimi” diye belirtti. 

“AVRUPA’DA SATIŞA GEÇMEYİ PLANLIYORUZ”

Brific için GMF’nin kendi öz kaynaklarından şu ana kadar yaklaşık 2 milyon Euro yatırım yaptığını aktaran Erdemir, yatırımın büyük kısmının Ar-Ge faaliyetlerine ayrıldığını bildirdi. GMF’nin 2024 yılsonu hedefinin sadece Türkiye’de 3.000 adet Brific satışı gerçekleştirmek ve 2024 sonunda 4,5 milyon Euro ciroya ulaşmak olduğunu açıklayan Erdemir, “2025 yılında ise yüzde 100 Türk sermayeli bir marka olarak, 12 Avrupa ülkesinde satışa geçmeyi planlıyoruz. Avrupa’da ilk hedefimiz İspanya ve Almanya. GMF’nin 2025 yılı hedefi ise 14.000 adet Brific satışına ve yıllık 21 milyon Euro’ya ulaşmak” dedi.

Brific’in yenilikçi bir yaklaşımla bisiklet ve motosikletlerdeki gibi ‘ileri yönlü sürüş’ pozisyonuna sahip olduğunu vurgulayan Erdemir, bunun hem insan anatomisine daha uygun hem de daha güvenli olduğunu kaydetti.

YOLCU TAŞIMA KAPASİTESİ 130 KG

Brific’in 130 kilograma kadar yolcu taşıma kapasitesine sahip olduğunu belirten Erdemir, farklı sürüş modları ile her kullanıcı ve yol için alternatifler geliştirdiklerini kaydetti. Brific’in mobil uygulama ile kontrol edileceğinden bahseden Kaan Erdemir, Bluetooth ve NFC üzerinden tüm güncellemelerin yüklenebileceğini aktardı.

Ürünlerinin proporsiyonu, yüksekliği, süspansiyon sistemi ve yokuş performansı ile şehre en uygun çözümü sunduğunu anlatan Kaan Erdemir, GMF’nin Brific’te kullanılmak üzere makine öğrenmesine dayalı bir kombine fren sistemi geliştirildiğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli