DOLAR 34,5347 -0.03%
GBP 43,4628 0.3%
EURO 36,2746 0.65%
ALTIN 3.004,03-0,03
BIST 9.549,891,94%
BITCOIN 33778530.07207%
ETH 115826-1.50379%
İstanbul

PARÇALI AZ BULUTLU

Boğaziçi Zirvesi 15. yılında “Geleceğe Köprüler Kurmak” hedefi ile buluşuyor

Boğaziçi Zirvesi 15. yılında “Geleceğe Köprüler Kurmak” hedefi ile buluşuyor

26/07/2024 16:42

Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından düzenlenen Boğaziçi Zirvesi’nin 15’incisi Kasım ayında yapılacak. Bu yıl çok özel konu ve konukların olacağını belirten UİP Kurucusu Cengiz Özgencil, ‘Geleceğe Köprüler Kurmak’ ana temalı zirvede, şimdiye kadar yapılan tüm zirvelerin birikimi ile Orta Doğu ve Asya başta olmak üzere tüm dünyanın geleceğine yön verecek yeni sistemlerin tartışılacağını, Hindistan’dan gelecek dev bir eğitim kurumunun son teknoloji ile dünyada kullanılacak yeni eğitim sistemini açıklayacağını belirtti.

Boğaziçi Zirvesi’nin 15’incisi bu yıl ‘Geleceğe Köprüler Kurmak’ temasıyla gerçekleştirilecek. 15. yıla özenle hazırlandıklarını belirten Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) Kurucusu Cengiz Özgencil, 70’e yakın ülkeden cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, üst düzey iş insanı ve STK yöneticisine davet gönderildiğini ve gönderilmeye devam edildiği bilgisini paylaştı. Zirvenin 15. yılında çok özel konu ve konuklarının olacağını duyuran Özgencil, Hindistan’dan gelecek dev bir eğitim kurumunun başta Türkiye olmak üzere, Orta Doğu ve Asya coğrafyasında kullanılmak üzere son teknoloji ile geliştirilmiş yeni bir eğitim sistemini açıklayacağını belirtti. Özgencil, “Hindistan’dan gelecek olan bu kurum, geliştirdiği teknoloji yardımıyla okullardaki eğitim fırsatlarını artırmayı amaçlıyor. Bu çözüm, eğitime erişimin kısıtlı olduğu çoğu ülke için fırsat oluşturacağı gibi yabancı dil öğretimini kolaylaştıracak teknikler de barındırıyor” dedi.

TÜRK İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI

Boğaziçi Zirvesi’nin bir düşünce kuruluşu olduğunun altını çizen Özgencil, organizasyonun diğer bir ayağının ise UİP çatısı altında yapılan B2B görüşmeleri olduğunu belirterek, A ve B statüsündeki iş insanlarının B2B görüşmeleriyle bir araya geldiğini, önemli ve yüksek meblağlı iş anlaşmalarının başlangıcının yapıldığı ve bu yolla ticari ilişkilerin de kolaylaştığını vurguladı. 14 yıl boyunca yurt dışından gelen firmalarla çok büyük iş birliklerinin altına imza atılmasına aracı olan Uluslararası İşbirliği Platformu’nun, 15. yılında da UİP çatısı altında büyük işbirliklerine aracı olacaklarını kaydeden Özgencil, küresel ekonomik sıkılaşmanın yaşandığı bu süreçte yakın coğrafyalar ile olan ticaret anlaşmalarının çok daha fazla önem kazandığını dile getirdi. Zirvenin her yönüyle Türkiye menfaatlerini ön planda tutarak, bağımsız ve güçlü bir şekilde adım adım ilerlediğini ifade eden UİP Kurucusu Özgencil, bu yıl zirve öncesi ve zirvede açıklanacak iş birliklerin ve yatırımların Türkiye ekonomisine büyük katkı sunacağını ifade etti. Özgencil; ulaşım, lojistik, teknoloji, tarım, finans, sanayi sektörleri başta olmak üzere yapılacak iş birlikleri konusunda Türk iş dünyasına Kasım 2024 tarihinde gerçekleşecek zirveyi titizlikle takip etmeleri için çağrıda bulundu.

Özgencil, “Yakın coğrafyada yaşanan savaşlar, pandemi sonrası ekonomik durumun ağırlaşması dünyayı kaotik bir ortama sürükledi. Bu kaotik ortamdan sonrasını tartıştıracağız. ‘Geleceğe Köprüler Kurmak’ derken; siyasi, sektörel, ekonomik bazda neler yapılacağı konuşulacak ve öngörüler tartışılacak. Bütün bunlarla birlikte yapacağımız çalışmaların içinde görüşmelerini bütün hızıyla sürdürdüğümüz önemli aktivitelerimiz de olacak.” dedi.

Asya ve Afrika ilişkilerini kapsayan Avrupa Birliği paneli ile tüm dünyaya çağrıda bulunulacağının altını çizen Özgencil, geçmiş 14 yılda olduğu gibi dünyanın farklı ülkelerinden konusunda uzman kişilerin bir araya gelerek fikir ve önerilerini anlatacağını, bu kadar yüksek profilli katılımcıyı İstanbul’da ağırlayacak olmalarının büyük bir gurur olduğunun altını çizdi. Yaşanan savaşlar, iklim krizi, ekonomik krizler ile dünyanın içerisinden geçtiği bu zor günlere ışık tutmak için çok önemli fikirlerin ortaya konulacağını belirtti.

 

En az 10 karakter gerekli