DOLAR 34,2469 0.37%
GBP 44,6963 0.63%
EURO 37,2302 0.45%
ALTIN 2.988,881,19
BIST 8.860,43-1,58%
BITCOIN 23281741.99601%
ETH 897201.19532%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

Alman liman şirketi yeni rotasını oluşturdu: Türkiye pazarı

Alman liman şirketi yeni rotasını oluşturdu: Türkiye pazarı

26/07/2024 16:46

Tedarik zincirinde değişikliğe giden Alman şirket Jade-Weser-Port Wilhelmshaven Limanı CEO’su Marc-Oliver Hauswald, Türkiye pazarıyla yakından ilgilendiklerini söyledi.

Değişen siyasi konjonktür ile birlikte pek çok ülke tedarik zincirinde köklü değişiklikler için yeşil ışık yaktı. Dolayısıyla uluslararası şirketler tedarik zincirlerini yeniden yapılandırmaya başladı. Bu konuda faaliyetlerini sürdüren ve ülkenin tek derin su limanı olmasıyla dikkat çeken Jade-Weser-Port Wilhelmshaven Limanı, Almanya ile Mersin arasında köprü görevi görüyor olması sebebiyle Türkiye için de oldukça önemli.

Almanya’da yük taşımacılığının merkezinde yer alan, sanayi ve lojistik alanlarının pazarlanması ve yönetiminde ağırlığını koruyan Jade-Weser-Port Wilhelmshaven Limanı, Türkiye’yi tedarik zincirlerinde önemli bir ülke olarak görüyor.

Jade-Weser-Port Wilhelmshaven Limanı’nın CEO’su Marc-Oliver Hauswald, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye pazarıyla yakından ilgileniyoruz. Çünkü geleceğe dair çok fazla fırsat olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

“LİMANDA BİR TÜRK ŞİRKETİ DE VAR”

Konteyner taşımacılığında Almanya’nın üçüncü büyük limanı konumunda bulunan limanın ayrıca ülkenin tek derin su limanı olduğunu hatırlatan Hauswald, 1725 metre uzunluğunda rıhtıma sahip terminale dünyanın en büyük konteyner gemilerinin yanaştığını vurguladı.  Limanda bir Türk şirketinin de faaliyette bulunduğunu aktaran Hauswald, farklı sektörlerdeki Türk şirketleri için fırsatlar olacağına dikkati çekti. 

ORTA KORİDOR’DA POTANSİYEL BÜYÜK

Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası Orta Koridor ülkelerinin oldukça önemli bir konuma geldiğine değinen Hauswald, bu bölgedeki potansiyelin yüksek olduğunu söyledi. Hauswald, Orta Koridor’u kullanan Çin merkezli lojistik şirketleri ve limanları ile bağlantılarının olduğunu bildirerek, gelecek yıl bu ülkeyle yeni hatlar oluşturacaklarını bildirdi.

Almanya’da bir altyapı şirketi olarak Türkiye’ye yatırım yapamayacaklarını aktaran Hauswald, Avrupa ile ticaret yapmak isteyen Türk iş ortakları aradıklarını ve yakında Türkiye’yi bir heyetle ziyaret edeceklerini duyurdu.

En az 10 karakter gerekli