Mart 2018’den Nisan 2024’e kadar olan 6 yıllık süreçte, akaryakıt istasyonlarındaki toplam çalışan kadın sayısı yaklaşık yüzde 140 artışla, 1.541 kişiden 4 bin kişiye yaklaştı.
Opet ve İŞKUR’un, “mesleğin cinsiyeti olmaz” söyleminin toplumsal düzeyde benimsenmesi için Mart 2018’de başlattığı ve akaryakıt dağıtım sektöründe kadın istihdamının arttırılması için çalışan Kadın Gücü Projesi, iki kurum arasında imzalanan yeni bir protokolle daha keniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.
Kadınların eşit fırsatlara sahip olması adına açıklamalarda bulunan Opet Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, “Opet olarak toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı projemiz Kadın Gücü, ne mutlu ki tüm ön yargıları yıkarak ilerliyor. Proje ile birlikte sadece Opet istasyonlarında değil, tüm akaryakıt dağıtım sektöründe kadın istihdamının arttığını görüyoruz. Kadınlar ile birlikte sektörün çehresini değiştiren, güzelleştiren bu projeyi akaryakıt istasyonlarındaki anlayış tamamen değişene kadar sürdürmeye kararlıyız. 6 yıl önce İŞKUR ile imzaladığımız protokolü yenileyerek Kadın Gücü Projesini daha da geniş kitlelere ulaştırmaya devam edeceğimize gönülden inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.
Akaryakıt sektöründe kadın istihdamı hakkında konuşan İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş, “Opet ile 2018 yılının Mart ayında başlattığımız Kadın Gücü Projesi ile kadınların daha az yer aldığı akaryakıt dağıtım sektöründe kadın istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalar yürüterek projenin başlangıcından bu yana sektörde kadınların daha fazla yer almasına yönelik önemli mesafeler kat ettik. Kadın istihdamı konusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ederek, kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının artırılması ile çalışma hayatında aktif rol alabilmelerinin sağlanmasına katkıda bulunmak için Cumhurbaşkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ve bu konuda çalışma gerçekleştiren ilgili Bakanlıklarımız ile iş birliği yaparak şubat ayında İş Pozitif programımızı hayata geçirdik” şeklinde konuştu.
Kadının hayatın her alanında var olmasının tüm toplumun refahı ve geleceği için önem taşıdığına dikkat çeken Opet Genel Müdürü Özgür Kahramanzade, “Kadının istihdama katılmasının önündeki engelleri kaldırabilmek amacıyla Mart 2018’de başlatılan Kadın Gücü Projemizi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, EPDK ve İŞKUR desteğiyle güçlü bir şekilde hayata geçirdik. Proje kapsamında akaryakıt istasyonlarımızda en az iki kadın çalışan olması hedefiyle yola çıktık. Proje başlangıcında istasyonlarımızda 1.541 olan kadın çalışan sayısı, Nisan 2024 itibarıyla yüzde 140’ın üzerinde bir artışla 4 bine yaklaştı” dedi.
GÜNDEM KORİDORU
24 Kasım 2024