Kurulduğu yıldan bu yana bilişim sektöründe, sektörün pratik saha gereksinimlerine yönelik yazılım ürünleri geliştirmekte olup, pek çok alanda kamu ve özel kuruluşlara hizmet veren MİA Teknoloji 2023 yılı raporunu açıkladı. Şirket yıl sonunda toplam net karını 504 milyon TL’ye yükseltti.
Yazılım alanında faaliyet göstermek amacıyla 2006 yılında Ankara’da kurulan, Amerika Birleşik Devletleri, Katar ve Fas’ta ofisleri bulunan bilişim firması MİA Teknoloji müşterilerinin ihtiyaçları için yenilikçi ve inovatif çözümler sunmaya devam ediyor. Savunma sanayi ve savunma teknolojileri, güvenlik, sağlık bilişim teknolojileri, akıllı ulaşım sistemleri, yenilenebilir enerji, elektromobilite, sürükleyici teknolojiler, siber güvenlik ve entegrasyon yazılım çözümleri alanında faaliyet gösteren şirket 2023 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Açıklanan 2023 yılı finansal verilerine göre şirket net karını 504 milyon TL’ye yükseltti.
Finansal sonuçlarla ilgili değerlendirmede bulunan MİA Teknoloji Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Ünal; “MİA Teknoloji olarak 2023 yılında yeni yatırımlar ve yeni teknolojiler üreterek faaliyetlerimizi etkin bir şekilde sürdürdük. Enflasyon muhasebesi dolayısıyla açıklanan rakamlarda ciromuzun 1.4 milyar TL’ye yükseldiği görülüyor. Yine enflasyon muhasebesi olmadan brüt karlılığımızda 713 milyon TL’ye yükseldi. Öz kaynaklarımız ise büyük bir artış göstererek 1.7 milyar TL’ye ulaştı. Aktif büyüklüğümüz ise yaklaşık 2.2 milyar TL oldu. İlk çeyrek bilançosu kar hedefimiz 2023 yılı toplam karını geçerek 2024’de yüzde yüz büyüme sağlamak olacak” dedi.
Yıl boyunca şirket olarak yaptıkları çalışmalara değinen Ünal; “Yıl boyunca yurt içi ve yurt dışındaki projelerimizle sektörde öne çıkan şirketler arasında yer alarak, bağlı ortaklıklarımızdan Tripy ile yeni nesil ulaşım devriminde aktif rol üstlendik. Hayata geçirdiğimiz projeyle çeşitli elektrikli araç türlerini içerisinde barındıran “Mobility as a Service” konsepti ve konumsal çözümler sunan “Mobility as an Amenity” hizmetlerini müşterilerimize sunduk. İnsanları modern ve teknolojik bisikletlerle buluşturarak kentsel hareketliliğin sorunlarını çözmek amacıyla girdiğimiz paylaşımlı elektrikli bisiklet pazarına girdiğimiz andan itibaren tüm yaş gruplarının ilgisini çekmeyi başardık. Tripy için Kütahya, Bursa, Eskişehir, Sakarya ve İzmir’de elektrikli bisiklet paylaşım sisteminin kurulması ve işletilmesi için sözleşme imzaladık.
Gelişmekte olan Kuzey Afrika pazarında iş geliştirme ve satış faaliyetlerimizi artırmak Fas, Cezayir, Tunus ve diğer Afrika ülkelerinde ortak çalışmalar yapmak ve bölge yerel üniversiteleriyle AR-GE projelerine başlamak için Fas Krallığı’nda “MIA TURTEK AFRIK” ticari ünvan ile MİA Teknoloji AŞ’ye ait bir şube kuruluşu gerçekleştirdik.
Aynı zamanda küresel düzeyde hızla ilerleyen bir şirket olarak biz de ülkemizin sürdürülebilir enerji alanında belirlediği hedeflerde katkımızın ve payımızın olması gerekliliğini hissettik ve yenilenebilir enerji sektöründe bizi güçlü bir marka haline getirecek Enerjey Enerji A.Ş. şirketimizi kurduk. Geleceğin yenilenebilir enerji teknolojileri alanında AR-GE geliştirmek üzere kurulan şirketimiz, fotovoltaik solar projeler ve batarya enerji depolama sistemleri başta olmak üzere yenilenebilir enerji sektöründe yapay zeka ile yazılım çözümleri sunmayı ve yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim santralleri yatırımları yapmayı amaçlıyor. Aynı zamanda Enerjey Enerji’nin Fotovoltaik Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretim Santrali (GES) projelerinin geliştirilmesi, öz kaynaklar ve uluslararası finans ve yatırım kuruluşları ile ortak girişim projelerinin yapılması amacıyla 100’de yüz Enerjey bağlı ortaklığı olarak Bükreş, Romanya’da Nouzi Energie S.R.L şirketinin kuruluş ve tescil işlemlerini tamamladık” diyerek sözlerini sonlandırdı.
GÜNDEM KORİDORU
25 Kasım 2024