ExpoHIS tarafından hayata geçirilen ve yerli bilişim firmalarının yeni teknolojilerini bu yıl üçüncü kez tanıtarak iş birliklerine imza attığı Uluslararası Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı ve Konferansı sona erdi. Yerli ve yabancı 150 firmanın bir araya geldiği Mobilefest 2023 ile eş zamanlı olarak düzenlenen Future Techs Fuarı’nda ise 70’e yakın Start Up, en yeni hizmetlerini yatırımcılarla buluşturdu. Mobilefest kapsamında gerçekleştirilen B2B ikili iş görüşmelerinde 20’den fazla Türk firması yabancı satın almacılarla yeni iş birliklerine imza atarken 2023 ve sonrası için yeni iş ve ihracat fırsatları yakaladı.
Küresel anlamda bilgi teknolojilerindeki bilinirliğini artıran Türk yazılım ve bilişim sektörünü teknoloji ekosisteminin devleriyle buluştuğu 3. Uluslararası Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı ve Konferansı yarattığı yeni iş birlikleri ve fırsatlarla sona erdi. ExpoHIS tarafından organize edilen ve İstanbul Kongre Merkezi’nde üç gün boyunca gerçekleştirilen fuar, yerli ve yabancı 150 firmanın yanı sıra 10 bin ziyaretçiyi ağırladı. Mobilefest kapsamında gerçekleştirilen B2B ikili iş görüşmelerinde 20’den fazla Türk firması yabancı satın almacılarla bir araya gelerek yeni iş birliklerine imza attı. Fuarla eş zamanlı olarak bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Future Techs Fuarı ise Start Up firmalarının kendilerini tanıtmasının yanı sıra ekosisteme dair güncel konuların konuşulduğu panellere, mentorluk programına ve yatırımcı görüşmelerine ev sahipliği yaptı.
Uluslararası Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı ve Konferansı’nın yazılım, bilişim ve Start Up ekosistemine üç gün boyunca önemli fırsatlar sunduğunu belirten ExpoHIS Genel Müdürü Kenan Onak, “Avrasya bölgesinin en büyük fuarı olarak üçüncü yılımızda daha da büyüyen adımlar attık ve kendi alanının en değerli firmalarını ağırladık. Fuarda yer alan bilişim firmalarımız yabancı satın almacılarla bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirdi ve ülkemizin teknoloji ihracatı açısından da önemli adımlar attı. Teknoloji ekosisteminde gelişimini her gün daha da artıran ülkemizin fuarlar için de bir üs haline gelmesi öncelikli hedefimiz. Bunun için de Mobilefest ve eş zamanlı olarak bu yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz Future Techs Fuarı, firmalarımızın rekabetçi dünyada adından söz ettirebilmesi açısından önemli bir görev üstlendi. Bunun yanı sıra firmalarımızın ürün ve hizmetlerini globale sunması açısından gerçekleştirilen iş birlikleri de fuarımızın sonraki yıllarda daha da büyümesi adına fırsatlar sundu” dedi.
Fuarın üçüncü yılında ziyaretçilerin ilgisini çeken ürünler hakkında da açıklama yapan Onak, sözlerine şöyle devam etti: “Firmaların geliştirdikleri teknolojilerin farklı alanlara yönelik geniş bir skalada yer almasından çok mutlu olduk. Bunlar arasında dünyanın ilk kadın yazılımcısı Ada Louwerce anısına Robot İstihdam Ajansı tarafından geliştirilen robot Mini Ada oldukça ilgi gördü. Bunun yanı sıra güvenlik için oldukça önem arz edip insanların yoğun olduğu yerlerde hareketi ve duygularını analiz eden yapay zeka Shopperline, vardiya ve rota takip imkanı sunan ekip yönetimi sistemi Teamwatch, hem akıllı televizyonlar için geliştirilmiş bir siber güvenlik ürünü hem de TOGG otomobillerinin internete bağlı tüm akıllı cihazlarla iletişimde olmasını sağlayan mobilite ekosistemine gömülü güvenlik çözümü C-Prot ve Türkiye’nin ilk VR korku oyunu Ruins of İstanbul da öne çıkan ürünler arasında yer aldı. Firmalarımızın imza attığı yeni teknolojilerin Mobilefest’te sergilenmesi bizim için son derece değerli. Önümüzdeki yıl da en yeni teknolojileri ağırlayıp ziyaretçilerle buluşturmaya devam edeceğiz.”