Küçüklüğümde babam mali işler müdürüyken onunla işe gitmeye bayılırdım ve elimde hesap makinesiyle finans sektöründe çalışmanın hayalini kurardım. Rol modelim babamdı ve hatta onun bitirdiği üniversiteden mezun olmak tek hedefimdi. Öyle de oldu! İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldum ve akabinde de 1998 yılında TEB’de MT olarak işe girdim. İlk 1 yıl ağırlıklı şube operasyon birimleri olmak üzere genel müdürlükte rotasyon yaptım ve ardından pazarlama serüvenim başladı. Finans sektöründe farklı banka ve faktöring şirketlerinde geçen 15 yıllık tecrübemin ardından 2013 yılında TAIB Yatırım Bankası’nda çalışmaya devam ettim. O zaman banka, Aksoy ailesi tarafından satın alınmıştı ve yeniden kuruluyordu. 2015 yılında PASHA Bank’ın banka hisselerini satın almasıyla bankanın unvanı da PASHA Bank oldu. 2016 yılında Genel Müdür Yardımcısı olmamla birlikte farklı birimlerde de sorumluluklar üstlendim. 2018 yılından beri de bankanın genel müdür vekili olarak görevimi sürdürüyorum. Tabii bir yandan da hedeflerim doğrultusunda son 4 yılda 2 yüksek lisans programı tamamladım. Önümüzdeki dönemde üniversitede yüksek lisans programlarında ders vermeyi planlıyorum.
31 yıllık iş hayatımda hep çok çalıştım. Başarının temelinde hedef belirlemek, bu hedef doğrultusunda çok çalışmak, pes etmemek, dik durmak ve sürekli kendini geliştirmek olduğuna inanıyorum. Çok çalışmanın yanında çalıştığınız kurum, kurumun fırsat eşitliğine verdiği önem, yöneticiniz ve onun vizyonu da sizin kariyerinizi belirlemede etken. 11 yıldır PASHA Bank’da çalışıyorum, bankanın kurucu ekibindenim.
Kurulduğumuz yıldan bugüne dek PASHA Bank’ta cinsiyet eşitliğini gözeterek kadın istihdamını destekliyoruz. Ayrıca farkında olunmayan ön yargıları ve cinsiyet kalıplarını kırmak ve kadınların güçlenmesi için çalışıyoruz. Pazarlama müdürü olarak başladığım bu bankada genel müdür yardımcılığı ve sonrasında genel müdür vekilliği pozisyonuna terfi ettim. Bu da gerek kurumun gerek genel müdürümüzün vizyonu ve tabii benim işimde başarılı olmam sayesinde gerçekleşti. Hatta PASHA Bank’ın Pazarlama Stratejisi Prof. Selcen Öztürkcan Dinç tarafından case study olmuş ve çalışma uluslararası The Case Centre’da ve SAGE Business Cases’da yayınlanmıştır. Bu vaka çalışmasının kahramanı olarak ismimle case study’de yer almak benim için gurur verici bir gelişme oldu. Başta da belirttiğim gibi çalışmak, işini sevmek, kendini geliştirmek hep önceliğim oldu. Kariyerinizde belli bir konuma gelmenin yanı sıra konumunuzu korumanın da bir o kadar zor olduğunu söylemeliyim. Bu nedenle sürekli eğitim ve gelişim içinde olmak gerekiyor. İşin özeti verebileceğim en net cümle şu cümle olabilir: Kendilerine inansınlar ve yürüdükleri yolda asla pes etmesinler.
PASHA Bank olarak kurumların sadece finansal güçleri ve başarıları ile değil topluma ve çevreye değer kattıkları sürece piyasada varlıklarını sürdürebilecekleri görüşündeyiz. Bu nedenle sürdürülebilirlik kavramı her yönüyle merkezimizde yer alıyor.
Biz öncelikle 2023 yılında Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) hayata geçirdiği Yeşil Ofis Dönüşüm Programı’nı tamamlayarak “Yeşil Ofis” diploması almaya hak kazandık. Çalışanlarımızın hem bankada hem de evlerinde, özellikle atık yönetimi, elektrik-su israfını azaltıcı önlemler, geri dönüşüm ve ileri dönüşüm eğitimleri ve aktiviteleri ile farkındalıklarını artırmayı hedefledik. Elektrik kullanımına yönelik önemli bir adım atarak I-REC Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası’nı aldık. Böylece yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektriği kullanmaya başladık. Şimdi karbon salınımımızı nötrlemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Dijitalleşme, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada önemli bir araç olarak öne çıkıyor. Teknolojinin etkin kullanımı, enerji tüketiminin optimize olmasına, kağıt kullanımını azaltarak doğal kaynakların korunmasına olanak tanıyor. Ayrıca, veri analitiği ve yapay zekâ gibi yenilikçi araçlarla süreçlerin daha verimli yönetilmesi ve kaynakların daha bilinçli kullanılması sağlanıyor. PASHA Bank olarak, dijitalleşmeyi sadece bir teknolojik dönüşüm değil, aynı zamanda sürdürülebilir bir geleceğe yatırım olarak görüyoruz.
Toplumsal farkındalığımızı Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerimizle de göstererek, özellikle kadın ve eğitim alanlarında desteğe devam ediyoruz. PASHA Bank olarak, eğitimde fırsat eşitliğine ve kadın liderlerin güçlenmesine olan inancımızı yansıtan bir adım atarak, üniversite hayatındaki kız öğrencilerin akademik, sosyal ve kişisel gelişimlerini desteklemek ve onları geleceğin güçlü kadın liderleri olarak hazırlamak amacıyla Türk Eğitim Vakfı iş birliği ile “Geleceğin Kadın Yöneticileri” burs fonumuzu oluşturduk. Ayrıca, öğrencilerimizin liderlik becerilerini geliştirmeleri için onlara çeşitli eğitim, mentorluk ve bankamız içinde staj imkânı sunuyoruz.
Sanatı, toplumun kültürel ve sosyal gelişiminde önemli sürdürülebilir bir unsur olarak görüyoruz. Sanata verdiğimiz destekle, yaratıcılığı teşvik etmeyi amaçlıyoruz. 2024 yılı içinde 4. Kez Ana Sponsorluğu’nu gerçekleştirdiğimiz İstanbul Dijital Sanat Festivali (IDAF) ile sanatın geniş kitlelere ulaşmasına katkıda bulunuyoruz.
GÜNDEM KORİDORU
21 Aralık 2024