Boyner, ÇEVKO Vakfı iş birliğiyle “Çevre Dostu 24 Okul” projesini hayata geçirdi ve bu kapsamda da İstanbul’da belirlenen okullara geri dönüşüm konteyneri kazandırdı. Proje, Boyner mağazalarında plastik kullanımının azaltılmasını teşvik etmek amacıyla satışa sunulan çok kullanımlı poşetleri satın alan müşterilerin katkılarıyla gerçekleştirildi.
Perakende sektörünün önemli oyuncularından olan Boyner, “Çevre Dostu 24 Okul” projesi kapsamında ilkokul çağındaki çocukların çevre dostu birey olmayı benimsemeleri için ÇEVKO Vakfı ile harekete geçti.
Gelecek nesillerin atıksız bir yaşamı alışkanlık haline getirmeleri adına adım atan Boyner, İstanbul’da Kartal Belediyesi sınırları dâhilinde 24 okulda; 24 adet dış mekân olmak üzere toplamda 744 adet geri kazanım konteyneri temin ederek ÇEVKO Vakfı iş birliği ile okullara teslim etti.
Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Deniz Karacan, Boyner Büyük Mağazacılık Kurumsal İletişim Direktörü Oya Uzun ve ÇEVKO Vakfı Kamu, Dış İlişkiler ve Projeler Müdürü Alphan Eröztürk’ün katılımıyla Kartal Eğe İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen törende konteynerlerin teslimatı yapıldı ve öğrencilere sürdürülebilir bir gelecek için yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirici etkinlikler gerçekleştirildi.
Törende, atıksız yaşamın artık her zaman gündemimizde olması gerektiğine dikkat çeken Boyner Kurumsal İletişim Direktörü Oya Uzun; “Boyner’de sürdürülebilir odaklı yaklaşım işimizin odağında. Bu bizim her adımımıza işlemiş bir alışkanlık. Bu alışkanlığın genç kuşakların gelecek kuşaklara vereceği ilhamla gelişeceğine ve toplumda farkındalığı artıracağına eminiz. ÇEVKO Vakfı ile hayata geçirdiğimiz “Çevre Dostu 24 Okul” projesi de umuyoruz atıksız yaşam alışkanlığının kazandırılmasında önemli bir rol oynayacak ve geleceğin mimarı olan çocuklar hayatları boyunca çevrelerine, yaşadıkları mahalleye, ailelerine bu konuda örnek olacak” dedi.
“KENDİMİZ, AİLEMİZ VE YAKIN ÇEVREMİZDE FARKINDALIK OLUŞTURMALIYIZ”
Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Deniz Karacan ise öğrencilere seslendiği konuşmasında projenin önemine dikkat çekerek yaşanabilir bir dünya için minimum atığı hedeflememiz gerektiğini ve oluşan atıkları ayrıştırarak sürdürülebilir bir geleceğe önemli oranda katkı sağlayabileceğimizi belirtti. Karacan, “Bir pet şişeyi bile nasıl tekrar kullanabilirim diye düşünmeliyiz. Kullanmadığımız malzemelerle saksı, kalemlik gibi ürünler yapabilir ve atık oluşumuna engel olabiliriz. Tüm bunlara önce kendimiz dikkat etmeli, sonra ailemizde ve yakın çevremizde bu konuda farkındalık oluşturmalıyız” dedi.
Vakıf çalışmalarının toplumun geniş kesimlerinde geri dönüşüm konusunda bilinç oluşturulmasına katkıda bulunduğunu söyleyen ÇEVKO Vakfı Kamu, Dış İlişkiler ve Projeler Müdürü Alphan Eröztürk, “Bu bilinç seviyesini arttırarak devam etmeliyiz. Tükettiğimiz ürünlerin ambalajlarını çöp olarak değil, çevreye ve ekonomiye fayda sağlayacak bir güç olarak görmemiz ve bu gücü kullanma alışkanlığını genç yaşta edinmemiz gerekiyor. Bu bağlamda okullara yönelik projeler çok değerli ve böyle bir projede, ülkemizin en saygın markalarından Boyner ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.
Plastik, metal, cam, kâğıt, ahşap, kompozit ve tekstil geri dönüşüm konteynerlerini okullara kazandıran Boyner aynı zamanda bu okullarda çocuklara farkındalık ve deneyim kazandırmak amacıyla ileri dönüşüm atölyeleri düzenleyecek, okullarda atıkların ayrıştırılması ve geri kazanım bilincinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütecek.