Yazarlar

Akaryakıta gelen zamlar LPG'ye geçişi artırdı

Akaryakıt fiyatlarının dolar kuru ve ÖTV zamlarıyla beraber artması araç sahiplerini LPG’ye yönetti. Tasarruf etmek isteyenler otogaz dönüşüm işletmelerinin önünde sıraya girdi. İşletmeler yoğunluk nedeniyle randevu sistemiyle çalışmaya başladı.

6dk okuma
Türkiye'de İş Dünyası24.07.2023
Akaryakıta gelen zamlar LPG'ye geçişi artırdı

Akaryakıt fiyatlarının Dolar kuru ve ÖTV zamlarıyla beraber artması araç sahiplerini LPG’ye yöneltti. Tasarruf etmek isteyenler otogaz dönüşüm işletmelerinin önünde sıraya girdi. İşletmeler yoğunluk nedeniyle randevu sistemiyle çalışmaya başladı.

Son ÖTV zammının ardından akaryakıt fiyatlarında yaşanan yükseliş, ülkede LPG'ye geçişi başlattı. Benzin ve LPG arasındaki fiyat farkının giderek açılması, araç sahiplerini LPG'ye yönlendirdi. Bu durum, maliyeti 10 bin ila 20 bin lira arasında değişen otogaz dönüşüm işletmelerine büyük talep getirdi. Akaryakıt fiyatlarındaki artış sonrasında tasarruf yapabilmek için LPG'ye yönelen araç sahipleri, otomobil sanayi merkezlerinde uzun kuyruklara neden oldu. Talebin artmasıyla birlikte, LPG dönüşümü yapan işletmeler randevu sistemine geçti.

TALEP YOĞUNLUĞUNDAN DOLAYI RANDEVU SİSTEMİNE GEÇİLDİ

Talep fazla olunca otomobillere LPG takan işletmelerde randevu sistemine döndü. Vatandaşların artan bir LPG dönüşümüne girdiğini belirten işletme sahibi Eyüp Çelik, “Şu anda randevulu sisteme geçmiş bulunmaktayız. Artan benzin fiyatlarıyla yoğun bir LPG dönüşümüyle karşı karşıya bulunduk. İşlerimiz neredeyse yüzde 70, yüzde 100 artmış bulunmakta. Vatandaşın talebi doğrultusunda yetişmeye çalışıyoruz. Benzin ve LPG arasında ortalama yüzde 40 ve yüzde 50 arasında tasarruf sağlanmaktadır" dedi.

LPG BAKIMINI İHMAL ETMEK TEHLİKEYE YOL AÇABİLİR

Maliyetler arttığından dolayı vatandaşın LPG’yi tercih ettiğini ifade eden Çelik, "10 yıl önce takılmış LPG montajlarının da dâhil LPG bakımlarında LPG tankının değiştirilmesi yıldan yıla ya da 10 bin kilometrede bir filtrelerinin değiştirilmesi, gaz kaçaklarının ve sızdırmazlıklarının kontrol edilmesi, antifriz, su eksikliğinin kontrolünün yapılması lazım. 
6 ay ile bir yılda bir, müşteri hangisini önce tamamlarsa kontrole gelmesi gerekir. Bakımlarının yapılmadığı takdirde riskleri çoktur. Gaz kaçağı olur ve herhangi bir sızdırma durumunda yanından ateşle geçilmesi veya sigara içilmesi kötü sonuçlara neden olur” diye konuştu.

Türkiye'de Gündem
Otomotiv
Yorum Yaz