2024 yılı dijital pazarlama trendleri dikkat çekti

2024 yılı dijital trendleri gündemine alan Survivor Dijital Akademi Kurucu Eğitmeni Reyhan Açıkelli, sektördeki son gelişmeler ve beklenen trendler hakkında değerli bilgiler paylaştı. Açıkelli, yapay zeka (AI) ve kişiselleştirmenin öneminin altını çizerek bu konuların önümüzdeki yılın pazarlama stratejilerinde nasıl bir rol oynayacağını anlattı.

6dk okuma
Türkiye'de İş Dünyası14.12.2023
2024 yılı dijital pazarlama trendleri dikkat çekti
Survivor Dijital Akademi Kurucu Eğitmeni Reyhan Açıkelli

Dijital pazarlama alanında yeniliklerle dolu bir dönem beklendiğini söyleyen Survivor Dijital Akademi Kurucu Eğitmeni Reyhan Açıkelli, yapay zekanın yeni yılda pazarlamaya etkisini de masaya yatırdı.

Kişiselleştirmenin müşteri ilişkileri ve marka sadakatinde kritik bir rol oynayacağını belirten Reyhan Açıkelli, açıklamasını şöyle sürdürdü; "2024'te yapay zeka, pazarlama dünyasında her yerde olacak. AI tabanlı chatbotlar ve veri analizi araçları, müşteri hizmetleri ve pazarlama stratejilerini büyük ölçüde dönüştürecek."

Sosyal medyada alışverişin popüler bir yol haline geldiğini ve bu trendin markalar için yeni fırsatlar sunduğunu vurgulayan Açıkelli, "TikTok ve Instagram gibi platformlarda entegre alışveriş özellikleri, geleneksel çevrimiçi mağazacılığa yeni bir soluk getiriyor, şimdilik sadece Amerika’da aktif ancak biliyorsunuz bu tarz gelişmeler hızlıca tüm dünyaya yayılıyor" şeklinde konuştu.

Sosyal dinlemenin öneminin artacağını ve markaların sosyal medya stratejilerini daha stratejik bir yaklaşımla şekillendireceklerini ifade eden Açıkelli; "2024'te markalar, en yüksek getiriyi sağlayan platformlara odaklanacak ve kaynaklarını daha verimli kullanacak" diye ekledi.

Açıkelli, 2024 yılında hem markaların hem de pazarlama profesyonellerinin karşılaşacağı fırsatlar ve meydan okumalar hakkında bilgi vererek; "Bu dinamik pazarlama ortamında, sürekli öğrenme ve adaptasyon zorunlu hale geliyor. Herkes için yeni fırsatlar ve meydan okumalar barındıran bu dönemde, dijital pazarlama ve yapay zeka konularında bilgili olmak rekabet avantajı sağlayacak" dedi.

 

Yorum Yaz