Yazarlar

Vodafone çocuklara çevresel farkındalık eğitimleri verecek

Çevresel sürdürülebilirlik çalışmalarına hız veren Vodafone, çevresel farkındalık yaratmak amacıyla yeni bir projeye imza atıyor. Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen “Yeşil Gezegen Birlikte Mümkün” sürdürülebilirlik projesiyle, Türkiye’nin farklı illerinde 7-14 yaş arası öğrencilere iklim değişikliği, elektronik atık dönüşümü, geri dönüşüm, sürdürülebilirlik ve afet konularında online eğitimler verilecek. Proje kapsamında bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

6dk okuma
Türkiye'de İş Dünyası05.11.2021
Vodafone çocuklara çevresel farkındalık eğitimleri verecek

“Amaç odaklı şirket olma” hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Vodafone, sürdürülebilirlik alanında attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. Bugüne kadar “Bu Atıklar Kod Yazıyor” ve “ReWorld Açık İnovasyon Programı” gibi girişimlerle e-atıkların yönetilmesine ve geri dönüştürülmesine destek veren Vodafone, şimdi de “Yeşil Gezegen Birlikte Mümkün” sürdürülebilirlik projesiyle, Türkiye’nin farklı illerinde 7-14 yaş arası öğrencilere çeşitli alanlarda farkındalık kazandırmayı hedefliyor. Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen projeyle, öğrencilere iklim değişikliği, elektronik atık dönüşümü, geri dönüşüm, sürdürülebilirlik ve afet konularında online eğitimler verilecek. Eğitimlerin ardından proje katılımcıları arasında bir fikir maratonu da düzenlenecek. Proje kapsamında, gönüllülerden oluşan 50 kişilik eğitmen kadrosuyla ilk aşamada toplam bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

“Yeşil Gezegen Birlikte Mümkün” projesi, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

 

 

Çevresel sorunların tüm dünyanın ortak meselesi olduğuna dikkat çeken Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi:

“Vodafone olarak amaç odaklı şirket yaklaşımımızın temelinde telekomünikasyon ve iletişim teknolojileri sektörünün küresel ve yerel sorunlara çözüm olma potansiyelini ortaya çıkarmak yer alıyor. Vodafone Türkiye olarak işimizi yaparken paydaşlarımız için de değer yaratmayı etki odaklı ürün ve hizmetler, program ve projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda sürdürülebilirlik konusuna büyük önem veriyor ve öncelikli konularımız arasında görüyoruz. Bundan 2 yıl önce hayata geçirdiğimiz ‘Bu Atıklar Kod Yazıyor’ projesiyle, çalışanlarımızın ve iş ortaklarımızın katkılarıyla topladığımız e-atıkların geri dönüştürülmesinden elde edilen gelirle okullarda kodlama sınıfları açıyoruz. Geçen yıl başlattığımız ‘ReWorld Açık İnovasyon Programı’ ile e-atık sorununa gençlerle birlikte kapsayıcı ve sürdürülebilir çözümler aradık. Yeşil Gezegen Birlikte Mümkün” sürdürülebilirlik projesini tasarlaken ise ‘ağaç yaşken eğilir’ sözünden hareketle yola çıktık. Dünyamıza ve çevremize bilinçli bireyler yetiştirmeyi amaç edindik ve çocuklarımızda çevre bilinci oluşması ve sürdürülebilirlik konusunda yetkin bireyler olmaları için “Yeşil Gezegen Birlikte Mümkün” projesini hayata geçirdik. Çevre sorunları hakkında çocuklarımıza küçük yaşta farkındalık kazandırmak ve alacakları eğitimlerin doğru zamanda, doğru şekilde verilmesi büyük önem taşıyor. Çevreye duyarlı bireylerin yetişmesini sağlamak ve ileride sürdürülebilirlik farkındalığına sahip nesiller yetiştirmek, ülkemiz açısından oldukça kritik. Hem ülkemizde hem de dünyada iklim değişikliğinin etkilerini son yıllarda daha çok hissediyoruz. 2020 Avrupa’da en yüksek sıcaklıkların, Avustralya ve ABD’de yangınların, Güney Asya’da sellerin görüldüğü; aşırı hava koşullarının çeşitli olumsuz etkilerinin arttığı bir yıl oldu. Ülkemizi de etkisi altına alan ve hepimizi derinden etkileyen sel ve orman yangınları gelecek nesillerin bu alandaki farkındalığını daha da artırmamız gerektiğini ortaya koyuyor. “Yeşil Gezegen Birlikte Mümkün” projesiyle yapmak istediğimiz tam olarak bu. Bugüne kadar Yarını Kodlayanlar projesi ile çocuklarımıza sunduğumuz kodlama eğitimleri ile dijital becerilerini geliştirerek iyi bir ayak izi bırakmıştık. Şimdi her iki projeyi aynı hedef kitle üzerinde birleştirerek hayata geçirmeyi dolayısıyla kısa zamanda dijital becerileri gelişmiş sürdürülebilirlik farkındalığı yüksek daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Proje sonucunda eğitim alan çocukların çevre sorunlarıyla ilgili dijital çözümler üretmelerini bekleyeceğiz. Böylece çocuklarımız çevreye karşı kendi düşüncelerini ve çözümlerini üretebilecek. Dünyamızı koruma bilinci ile yetişen bireyler olarak yakın çevrelerinde iklim elçileri olabilecek. Erken yaşlarda kazanılacak çevre bilincinin gezegenimizin geleceği açısından önem taşıdığına inanıyoruz. Daha yeşil, daha yaşanabilir, daha sürdürülebilir bir gezegen ancak hep birlikte çalışarak mümkün diyerek, herkesi çevresel sürdürülebilirlik konularında duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

Şirket Haberleri
Yorum Yaz