Bölgesel Bakış

Türkiye'de yeni bir sayfanın başlangıcı; SOBE

Otizm alanında Türkiye’nin en kapsamlı otizm merkezlerinden biri olan olan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE), Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıf Statüsü hakkı kazandı. Vergi muafiyeti kaldırılan SOBE, vakfa kalacak gelirle kapasitesini artırarak daha etkin çalışmalar yürütmeyi hedefliyor.

6dk okuma
Türkiye'de İş Dünyası11.04.2022
Türkiye'de yeni bir sayfanın başlangıcı; SOBE

Otizm alanında Türkiye’nin en kapsamlı otizm merkezlerinden biri olan olan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE), Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıf Statüsü hakkı kazandı. Vergi muafiyeti kaldırılan SOBE, vakfa kalacak gelirle kapasitesini artırarak daha etkin çalışmalar yürütmeyi hedefliyor.

Selçuklu Belediyesi tarafından otizmli bireylerin eğitim alarak hayata katılması amacıyla kurulan ve altı yıldır eğitim faaliyetlerini sürdüren Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE), vergi muafiyeti olan vakıflar arasına girdi.

Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı’nda düzenlenen vergi muafiyet kararının duyurulduğu basın toplantısına, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, SOBE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer ve vakıf yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda SOBE’nin çalışmaları ve yeni projeleri hakkında bilgiler verildi.

SOBE yönetimi olarak çalışmalarını hep bir adım öteye taşıma amacıyla hareket ettiklerini söyleyen Mustafa Ak, “Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı olarak 6'ncı yılımıza Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıf Statüsü alarak girdik. 200 öğrenci hizmetlerimizden faydalanırken 300’ü geçkin otizmli bireyin bu nitelikli eğitim ve terapi hizmetine kavuşabilmek için sırada bekliyor. Sırada bekleyen otizmli çocuklarımız ve gençlerimiz içinde daha çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıf Statüsü sayesinde hem sivil toplum kuruluşu olarak kapasitemizi geliştireceğiz hem de çalıştığımız alanda daha etkin bir şekilde faaliyet gösterebileceğiz” ifadelerini kullandı.

SOBE Vakfı Yönetim Kurulunun bugüne kadar özverili bir şekilde çalıştıklarını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Otizmli Bireyler Eğitim Merkezimizin hem eğitim faaliyetleri hem de rehabilitasyon faaliyetlerinin en iyi şekilde yürütülmesi için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. Buradaki hem eğitim hem de rehabilitasyon faaliyetleri neticesinde çok olumlu sonuçlar alıyoruz. Bugüne kadar sekiz öğrencimizi mezun ettik. Küçük yaşta tedavi edildiği zaman otizm tanısı konan küçük yaştaki çocuklarımız artık normal birey olarak sosyal hayatlarına devam edebiliyorlar” şeklinde konuştu.

SOBE’nin ilk günden bu yana çok farklı hikayeleri içinde barındırdığını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “SOBE’nin sürecinin başladığı günden bugüne kadar yaklaşık 10 yıl geçmiş. SOBE, Türkiye’de otizm konusunda yeni bir sayfanın başlangıcı. SOBE, otizmli aileler tarafından kurulmayan tek vakıf. Genelde bu iş bir ailenin bu konuda sıkıntı yaşamasından sonra ailelerin bir araya gelerek dernekleşme ve sonrasında vakıflaşmasıyla ortaya çıkıyor. Buradaki özellikle yönetim kurulundaki arkadaşlarımız bununla dertlenip buna vakit ayırıyorlar. SOBE 10 yaşında bir çocuk, biz ilk doğduğu güne şahit olduk. Açlıktan ağladığına şahit olduk ve artık yürüme aşamasına geldi. Selçuklu Belediye Başkanımız da buranın devamlılığını sağlamak hem de yeni işlerle ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyor. Çocuklarımızın dertlerine çare bulabilmek adına çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bölgesel Bakış
Yorum Yaz