Türkiye'de Gündem

Tarihi Rami Kışlası kütüphane oldu

Rami Kışlası'ndan restore edilerek kütüphaneye dönüştürülen, 220 dönümlük alan içinde, 51 bin metrekarelik peyzaj alanına sahip Rami Kütüphanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

6dk okuma
Türkiye'de İş Dünyası14.01.2023
Tarihi Rami Kışlası kütüphane oldu

Rami Kışlası'ndan restore edilerek kütüphaneye dönüştürülen, 220 dönümlük alan içinde, 51 bin metrekarelik peyzaj alanına sahip Rami Kütüphanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

İstanbul’un simge yapılarından, tarihi 250 yılı aşkın Rami Kışlası, kütüphaneye dönüştürüldü. 2014 yılında restorasyonuna başlanan Eyüpsultan’daki Rami Kışlası’ndaki çalışmalarda sona gelindi. Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olma özeliği taşıyan Rami Kütüphanesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KÜTÜPHANESİ

Çalışmaların ardından Rami Kütüphanesi olarak yeniden hayat bulan, tarihi 250 yılı aşkın kışla, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise sayılı kütüphanelerinden biri oldu.

220 dönümlük alan içinde, 36 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan Rami Kütüphanesi, 51 bin metrekarelik peyzaj alanıyla Avrupa’nın en büyük kapalı peyzaj alanına sahip kütüphanesi olma özelliği taşıyor.

Bu devasa kütüphale dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile İstanbulluların hizmetine sunuldu.

Milli Saraylar Başkanlığını, Cumhurbaşkanlığına bağlayarak, ecdat yadigarı pek çok eserin ihyasını sağladıklarını, bunlarla beraber Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'ni yürütülen tüm olumsuz kampanyalara rağmen yeniden ve çok daha güzel bir şekilde İstanbul'un kültür sanat hayatına kazandırdıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Diğer yandan Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını 100 yeni kütüphaneyle karşılama hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Bir taraftan Kültür ve Turizm Bakanlığımız diğer taraftan Millet Bahçeleri bünyesindeki kütüphane çalışmalarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, öte yandan belediyelerimiz, ülkemizi ve gençlerimizi kitapla buluşturmak için canla başla çalışıyor.

Tabii üniversitelerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın son dönemde bu konuda gösterdiği gayretlerin de yakın takipçisiyiz. Yeni bir anlayışla dönüştürdüğümüz ve inşa ettiğimiz kütüphanelerimizin gençlerimiz nezdinde gördüğü kabule gittiğim her yerde şahit oluyorum. Eskiler 'şerefü'l mekin bil mekan' derler. Yani bir mekanın şerefi, değeri, anlamı orada bulunanlarladır. Bu mananın bu sözün en iyi vücut bulduğu yerlerin kütüphaneler olduğuna inanıyorum. İşte burası böyle bir eserdir."

Türkiye'de Gündem
Yorum Yaz