Şirket Haberleri

Mutfakların ahşap kokulu markası

İlk çağlardan bu yana insanoğlunun en gözde hammaddesi olan ağaç, günümüzde neredeyse her alanda karşımıza çıkıyor. Gelişen düzenle birlikte bu hammadde, gerek dizaynıyla gerek kullanım alanlarının çoğalmasıyla daha geniş bir portföyde yer alıyor. Bambu ağacı da son dönemin revaçta olan en kıymetli ahşap ürünü. Bunu gerçek bir inovasyonla birleştiren ve ahşap kullanımını bambaşka bir boyuta taşıyan ‘Bambum’, Avrupa ve Türkiye’de ilk ve tek olan bir firma.

6dk okuma
Türkiye'de İş Dünyası13.01.2022
Mutfakların ahşap kokulu markası

İlk çağlardan bu yana insanoğlunun en gözde hammaddesi olan ağaç, günümüzde neredeyse her alanda karşımıza çıkıyor. Gelişen düzenle birlikte bu hammadde, gerek dizaynıyla gerek kullanım alanlarının çoğalmasıyla daha geniş bir portföyde yer alıyor. Bambu ağacı da son dönemin revaçta olan en kıymetli ahşap ürünü. Bunu gerçek bir inovasyonla birleştiren ve ahşap kullanımını bambaşka bir boyuta taşıyan ‘Bambum’, Avrupa ve Türkiye’de ilk ve tek olan bir firma.

Binlerce yıldır insanoğlunun var olduğu her alanda ahşap kullanımının, olmazsa olmaz unsurlardan olduğunu dile getiren Bambum Genel Müdürü Selman Yar, bambuya odaklanırken bambu ağacının özelliklerinden yola çıktıklarını ve hammaddenin antibakteriyel ve sağlıklı bir ağaç olduğunu şu sözlerle anlatıyor; “Ahşap ilk çağlardan beri insanlığın en gözde hammaddesi. Binlerce yıl boyunca mutfaktan inşaata, günlük kullanımdan gemiciliğe kadar her yerde var olmuş. Mutfakta da çeliklere, elektroniklere ve tüm teknolojik ürünlere rağmen varlığını koruyor. Çünkü ahşap sıcaktır, ne kadar şehirli de olsak ahşabın sıcaklığına bilinçaltımızda ihtiyaç duyarız. Bununla birlikte ahşap kullanımında doğru ağaç doğru yerde kullanılırsa pratik, sağlıklı ve çevreci sonuçlar verir. Bambu antibakteriyel, doğal ve sağlıklı bir ağaç türü. O nedenle mutfakta kullanılabilecek en doğru ağaç. Zaten bu nedenle bambuya odaklandık, daha sağlıklı bir ağaç bulsak ona odaklanırdık. Bambudan üretilen mutfak gereçleri tamamen pürüzsüz bir yapıda olur. Diğer ağaçlardan elde edilen mutfak gereçleri, gözenekli ve çatlak yüzeyi ile tüm mikrobu emer ve yemeklere karışmasına neden olur. Bambu ağacının üzerinde boğumları vardır. Ürünlerde de bu boğumları rahatlıkla görürüz.”

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve hemen hemen her sektöre hammadde krizi yaşatan dönemi sorunsuz atlattıklarını dile getiren Yar, süreci şöyle özetledi, “Pandemide hammadde ile ilgili kısa bir sorun yaşadık. Ancak hammadde alımımızı normalin üstünde bir rakama çıkararak üretimin kesintisiz şekilde devam etmesini sağladık. Şuan için hammadde ile ilgili herhangi bir sorun yaşamıyoruz.”

Bambum Genel Müdürü Selman Yar

“E-TİCARET’E KOLAY AYAK UYDURDUK”

Değişen tüketici algısını takip edebilmek için dünyanın birçok noktasındaki etkinlikleri takip ettiklerini dile getiren Yar, pazar ihtiyaçlarını ölçerek yeni ürünler tasarladıklarını söylüyor. Kendi bünyelerinde de bir inovasyon süreci yaşadıklarını anlatan Yar, “Ürünlerimizin bir kısmını Çin’de, bir kısmını da Türkiye’de üretiyoruz. Hem Türkiye’de hem yurtdışında gelişmeleri takip edebilmek adına birçok uluslararası etkinliğe katılım sağlıyoruz. Sektörün her kanalında olduğumuz için gelişmeleri de takip etmek daha hızlı ve kolay oluyor. Kendi bünyemizde sürekli Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları yapıyor, pazar ihtiyaçlarına göre yeni ürünler tasarlıyoruz” dedi.

Dijitalleşme süreçlerinde artan mağaza maliyetlerinin karşısında var olan e-ticaret unsurunu oldukça verimli kullandıklarını ve hatta buradan yola çıkarak müşterilerine de avantajlı fiyatlarla ürünlerini sunduklarını anlatan Yar, dijitalleşmeyle ilgili olarak şöyle konuşuyor, “Pandemi ile birlikte dijitalleşme zorunlu bir hal alsa da bizim öncesinde de çok önem verdiğimiz bir alandı. Ürün grubumuz e-ticaret için de çok uygun bir grup olduğu için bizim için bu süreç avantaja dönüşüyor. Üstelik sürekli artan mağaza maliyetlerine karşı e-ticaret, daha avantajlı fiyatları müşterilerimize sunmamızı sağlıyor. Pandemi sürecinde son kullanıcılar doğal olarak e-ticarete yöneldiler. Bizim ürünlerimiz pandemi öncesinde de e-ticaret üzerinden çok ciddi talep ediliyordu, tabi pandemiyle birlikte bu durum büyük bir ivme kazandı ve şuanda ciromuzun önemli bir kısmını e-ticaret bayiliklerimiz oluşturuyor. Tabi kii bunların yaşanması için çok kuvvetli bir e-ticaret sisteminiz, teknolojik altyapınız ve ticari politikanız olması gerekiyor. Biz de bu yeterliliklerin hepsini yerine getirdiğimiz için pandemi süreci ve pandemi sonrası e-ticarete çok kolay ayak uydurabildik.”

PANDEMİDE ÇARKLAR DURMADI

Pandemi sürecinde insanların mutfağa yönelmesiyle satışlarında artış yaşayan Bambum, kaliteli ve uygun fiyatlı satış politikasıyla dikkat çekiyor. Ortaya konan bu stratejiyle hem iç pazarda hem de ihracatta önemli yol kat ettiklerini söyleyen Yar, 2021 yılının ilk dört ayında cirolarında yüzde 60 artış yaşadıklarını ve bunun sebeplerini şu sözleriyle anlatıyor; “2020 yılında pandemi sebebiyle insanlar daha fazla mutfak ile ilgilendiği için züccaciye ürünlerine daha çok talep oldu. 2021 yılında da aynı ilgi ve yoğunluk devam etti. Üretim ile birlikte ciromuz da arttı. 2020 yılı ciromuz, ihracat dahil olmak üzere 160 milyon TL. 2021 hedefimizi 240 milyon TL olarak belirledik. Ayrıca geçen seneye göre 2021 yılının ilk dört ayında ciromuzda yaklaşık yüzde 60 artış oldu. Bunun başlıca sebeplerinden ilki; bizim gibi firmaların küçük ölçekli rakipleri var ama bu rakipler olası krizlerden çok çabuk etkileniyor. Bu konuda bizim altyapımız güçlü. Her zaman temkinliyiz. İkinci sebebi ise alımı kolay ürünler satmamızdır. Hem kaliteli hem de uygun fiyatlı politikamız satışlarımıza da yansıyor.

Şirket Haberleri
Yorum Yaz