Ana Sayfa Türkiye'den Gündem Kamu bankalarından yeni kredi paketi

Kamu bankalarından yeni kredi paketi

0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta müjde olarak duyurduğu 200 milyar liralık paketteki 4 milyarlık teknoloji destek paketi devreye alınıyor. Kamu bankalarının, teknoloji alanında faaliyet gösteren girişimcileri desteklemek amacıyla vereceği ‘Tekno Girişimci Destek Kredisi’ en fazla 500 bin lira tutarında, 6 ay anapara ödemesiz ve 36 ay vadeye kadar yıllık yüzde 13,5 sabit faiz olacak.

Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Aralık 2022’deki 1 Milyon İstihdam Projesi Kamuoyu Bilgilendirme Programında açıkladığı 200 milyar liralık desteğin 4 milyar liralık kısmı olan teknoloji destek paketini devreye alıyor.

Tekno Girişimci Destek Kredisi ile yazılım, donanım geliştirme, mobil teknolojiler ve uygulamalar gibi alanlarda yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimcilere destek sağlanacak. Söz konusu krediden Teknokent,Teknopark gibi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nde faaliyet gösteren girişimciler faydalanabilecek. Öte yandan TÜBİTAK, KOSGEB gibi kamu kurum ve kuruluşları ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın teknoloji odaklı hibe/destek programlarından yararlanmaya hak kazanmış girişimciler de Tekno Girişimci Destek Kredisi’nden yararlanabilecek.

MAKSİMUM 500 BİN TL KREDİ

Firmaların mal ve hizmet alımı, maaş ödemesi, işletme giderleri, ofis malzemesi, ekipman, yazılım ve donanım alımlarının finansmanı için belge karşılığında kullanılabilecek krediler, en fazla 500 bin lira tutarında, 6 ay anapara ödemesiz ve 60 ay vadeli olabilecek.

YILLIK 13,5 FAİZ

Kredi 36 ay vadeye kadar yıllık yüzde 13,5 sabit faizle, 36 ay ve üzeri vadelerde ise “TLREF+3” faiz oranıyla kullanıma sunulacak.

Önceki haberTüm dünyanın gözü Türk mobilyasında olacak
Sonraki haberİklimlendirme sektöründen 6,7 Milyar Dolar’lık ihracat

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.