Yazarlar

İMİB'den 'Çevreye Uygun Madencilik' çağrısı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, çevreye uygun madenciliğe yeşil ışık yaktı.

6dk okuma
Türkiye'de İş Dünyası24.03.2023
İMİB'den 'Çevreye Uygun Madencilik' çağrısı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, çevreye uygun madenciliğe yeşil ışık yaktı.

Türkiye’nin madencilikte potansiyelini tam olarak kullanamamasını çevreye uygun madencilik sisteminin uygulanmamasına bağlayan Rüstem Çetinkaya, bu engel atlatıldığında Türkiye’nin maden ihracatının 6,5 milyar dolar seviyelerinden 30 milyar dolar seviyelerine çıkacağını dile getirdi.

ÇEVREYE UYGUN MADENCİLİK İÇİN MUTABAKAT ÖNERİSİ

Konuya yönelik detaylı bilgi aktaran Çetinkaya;“Tarım sektörü, çevre gönüllüleri madenle ilgili kim varsa bir masa etrafında toplanmak istiyoruz. Masada herkes kendi endişelerini ortaya koysun, bağırmadan, çağırmadan, suçlanmadan konuşulsun istiyoruz. Sektörümüzün de dinlenmesini istiyoruz. Eğer bunu başarabilir ve akıllardaki tüm soru işaretlerini giderirsek, ülkemizin gelişmesi için daha fazla üretime, daha fazla ihracata ve daha fazla istihdama ulaşabiliriz. Madencilerin çevreye duyarlı iş yaptığını herkese göstermek istiyoruz. Bunu da toplumsal mutabakatla sağlayabileceğimizi biliyoruz” dedi.

ÇEVRECİ BİR MADENCİLİK MÜMKÜN

Madencileri dinleyin, çağrısı yapan Çetinkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Maden hayatımızın her yerinde. Gübreden yenilenebilir enerjiye, otomotiv sanayinden beyaz eşyaya kadar her alanda madencilikten elde edilen ürünler kullanılıyor. Böyle önemli bir sektör olmamıza rağmen farklı durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Çevreci bir madencilik mümkün diyoruz. Madencilerin çevreye duyarlı iş yaptığını herkese göstermek istiyoruz. Bunu da toplumsal mutabakatla sağlayabileceğimizi biliyoruz. Madencilerimiz, kadın-erkek ayırmadan tüm çalışanlarımız hepsi ülkesine hizmet eden, ülkesinin gelişmesini isteyen insanlar.

EN BÜYÜK ŞİKAYETİMİZ DİNLENMEMEK

Madencilere karşı oluşan tavrın değişmesini istiyoruz. Tarım sektörü, çevre gönüllüleri madenle ilgili kim varsa bir masa etrafında toplanmak istiyoruz. Masada herkes kendi endişelerini ortaya koysun, bağırmadan, çağırmadan, suçlanmadan konuşulsun istiyoruz. Sektörümüzün de dinlenmesini istiyoruz. En büyük şikayetimiz dinlenmemek. Eğer bunu başarabilir akıllardaki tüm soru işaretlerini giderirsek; ülkemizin gelişmesi için daha fazla üretime, daha fazla ihracata, daha fazla istihdama ulaşabiliriz.”

Türkiye'de Gündem
Şirket Haberleri
Bizden Haberler
Yorum Yaz